Följelentette a televíziós csatorna a kommentátornő bírálóit

Publikálás dátuma
2018.07.05. 07:22
Illusztráció
Fotó: ULI DECK / DPA
Többen élesen bírálták közösségi oldalakon a német állami televízió, a ZDF női kommentátorának, Claudia Neumann-nak a közvetítéseit az oroszországi labdarúgó-világbajnokságról. A televíziós csatorna két kommentelő ellen feljelentést tett.
„Nem értjük és elfogadhatatlannak tartjuk néhány futballrajongó viselkedését, amelyből hiányzik a tisztelet és a jóindulat – olvasható a ZDF közleményében. –
„Ketten olyan hozzászólást tettek közzé, amelyben megfenyegették vagy bűncselekmény elkövetésére szólították fel munkatársnőnket, ellenük rendőrségi feljelentést tettünk, mert van egy határ, amit mindenkinek tiszteletben kell tartani.”

 „Azt tudom tanácsolni a megengedhetetlen hangnemet használóknak, hogy menjenek vissza az iskolába, képezzék magukat tovább, tanuljanak meg kulturáltan véleményt nyilvánítani – reagált az 54 éves női kommentátor. – Akit nagyon idegesít a hangom vagy a közvetítésem, bármikor nyugodtan lehalkíthatja a televízióját.”
Nem Neumann az egyetlen női kommentátor, akit nehezen fogadnak el a férfi futballdrukkerek.
Svédországból és Angliából is érkezett női kommentátor a vb-re, őket hasonló támadások érték az interneten, mint a ZDF munkatársnőjét.

Szerző