Teljesen megsemmisült épület romjai alól mentettek ki egy férfit

Publikálás dátuma
2018.07.05 10:43

Fotó: Police.hu/
Gázrobbanás volt, a sérültet kórházba vitték.
A rendőrségre szerdán érkezett a bejelentés arról, hogy robbanás történt Lábatlanon, az öreghegyi pincesoron – írja a police.hu. Elsőként a Nyergesújfalu Rendőrőrs járőrei értek a helyszínre, ahol egy teljesen megsemmisült épület romjai voltak. Mivel a rendőrök tudtak arról, hogy egy férfi tartózkodik a házban, haladéktalanul megkezdték a keresését. Ennek során a pince bejáratánál megtalálták a magatehetetlenül fekvő 57 éves férfit. A rendőrök erős gázszagot éreztek, és további omlásveszély is fennállt, ezért a sérültet a törmelékeken keresztül egy biztonságos területre vitték. Értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a lábatlani lakost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.
2018.07.05 10:43
Frissítve: 2018.07.05 10:43

Idős bácsira támadtak és raboltak ki

Publikálás dátuma
2019.01.24 10:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A rendőrök a két gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást T. István 63 éves nyíregyházi és L. Richárd 18 éves ibrányi lakos ellen - írja a rendőrség a honlapján. A nyomozás adatai szerint L. Richárd és ez idáig ismeretlen helyen lévő társa 2019. január 22-én kerítésén átmászva bement egy 76 éves nyíregyházi férfi házába, míg T. István a ház előtt várakozott. A 18 éves fiú és társa a házban élő férfit bántalmazták és értékek után kutatták, majd mobiltelefonokat, fényképezőgépet és pénzt tulajdonítottak el. A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, ennek eredményeképpen T. Istvánt rövid időn belül még a bűncselekmény elkövetése napján, társát L. Richárdot 2019. január 23-án Ibrányban fogták el a rendőrök. A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 63 éves nyíregyházi és 18 éves ibrányi férfit gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.
2019.01.24 10:30

A Károli-egyetem kollégiuma lángolt szerda éjjel

Publikálás dátuma
2019.01.24 07:34
Két emelet lángolt a Ráday Kollégium egyik épületszárnyában
Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Két emelet is kiégett a Ráday Kollégiumban, a tűzoltók egy összeégett holttestet találtak a romok között.
A Ráday Kollégiumban történt a szerda esti tűzeset, amiről lapunk is beszámolt  - derült ki a Magyar Református Egyház távirati irodához eljuttatott közleményéből.
Mint hozzátették, a kollégiumban 130 diák lakik – zömében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának hallgatói –  de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt.   A diákok ideiglenes elhelyezésében segít a 9. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is.
A  police.hu közleménye szerint a kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban. A tűzesethez y húszjárművel több mint hatvan fővárosi tűzoltó vonult a helyszínre, és egészen éjfélig tartott a lángok oltása, később pedig órákig oltották az izzó romokat is.   
Ráday utca 28. szám alatt található épület ugyanakkor nem csak a kollégiumnak ad otthont, itt található a Dunamelléki Református Egyházkerület levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. 
2019.01.24 07:34
Frissítve: 2019.01.24 09:51