Hármas karambol – Többen megsérültek az M0-áson

Publikálás dátuma
2018.07.05. 11:04
Helyszínelők dolgoznak az M0-s autóúton
Fotó: Mihádák Zoltán
Két teherautó és egy személyképkocsi ütközött.
Két tehergépjármű és egy autó összeütközött az M0-ás autóút 29-es kilométerszelvényében, az M7-es autópálya irányából az M5-ös autópálya irányába vezető oldalon, Gyál külterületén – írja a Police.hu. A jelenlegi adatok szerint egy ember súlyos, ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.
Szerző
Témák
baleset M0-ás
Frissítve: 2018.07.05. 12:50

Teljesen megsemmisült épület romjai alól mentettek ki egy férfit

Publikálás dátuma
2018.07.05. 10:43

Fotó: Police.hu
Gázrobbanás volt, a sérültet kórházba vitték.
A rendőrségre szerdán érkezett a bejelentés arról, hogy robbanás történt Lábatlanon, az öreghegyi pincesoron – írja a police.hu. Elsőként a Nyergesújfalu Rendőrőrs járőrei értek a helyszínre, ahol egy teljesen megsemmisült épület romjai voltak. Mivel a rendőrök tudtak arról, hogy egy férfi tartózkodik a házban, haladéktalanul megkezdték a keresését. Ennek során a pince bejáratánál megtalálták a magatehetetlenül fekvő 57 éves férfit. A rendőrök erős gázszagot éreztek, és további omlásveszély is fennállt, ezért a sérültet a törmelékeken keresztül egy biztonságos területre vitték. Értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a lábatlani lakost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.
Szerző

Mobilcéget vert át a csóró budapesti jogász

Publikálás dátuma
2018.07.05. 10:18
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
Jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy 42 éves, budapesti jogász ellen. A nyomozás alatt külföldre szökött, de elkapták.
A vádlottnak 2015-ben nem volt munkahelye és rendszeres jövedelme, így nehéz anyagi körülmények között élt. Az országban több helyen, így például Siófokon felkereste az egyik mobilcég boltjait, ahol hamis okiratokat – így meghatalmazást és aláírási címpéldányt – felhasználva magát különböző cégek képviselőjének adta ki, majd a nevükben részletfizetési kedvezménnyel egyszerre több, nagy értékű mobiltelefont vásárolt úgy, hogy a készülékek kezdő részleteit az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette.
A társaságok, melyek nevében eljárt csak akkor szereztek tudomást a szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató a jelentkezett náluk a részletfizetések miatt.
A fővárosi jogász 2016 márciusáig a mobilszolgáltató 21 értékesítési partnerét verte át, alkalmanként 347 ezer- 1,32 millió, összesen közel
15 millió
forint értékben vitt el tőlük telefonokat, melyeket aztán eladott. Egy budapesti szerződéskötésnél bukott le végül, az értékesítőnek gyanús lett a férfi, ezért rendőrt hívott.
A nyomozás alatt a vádlott külföldre szökött, végül európai elfogatóparanccsal fogták el az idén májusban Németországban. Jelenleg előzetesben vár a tárgyalására, vele szemben az ügyészség börtönt indítványozott a vádiratban.
Szerző