Vádat emeltek a nőket fogdosó kamasz banda ellen

Publikálás dátuma
2018.07.05 15:51
Végül rendőrök állították le a nőket zaklató bandát
Fotó: police.hu/
Két napon belül kilenc nőt molesztáltak az unatkozó fiatalok, egyikük mobillal filmezte a viccesnek hitt zaklatást.
Emberi méltóságot sértő szeméremsértés miatt emelt vádat a budai I. és XII. kerületi ügyészség kilenc kamaszfiúval szemben, akik a poén kedvéért nőket zaklattak-fogdostak az utcán. Az ügyészségek szerint a négy fiatalkorú vádlott – 14 és 16 év közötti fiúk – megbeszélték, hogy a moleszztálást egyikük videón is rögzíti  
A kamaszok 2017. június 11-12. között összesen 9 nő sérelmére követtek el a fenti módon szeméremsértést. A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, majd egy hirtelen fogdosni kezdte nemi szervüket , és több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát. 
Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták. A szeméremsértő támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak. 
A viccesnek hitt sorozatnak június a harmadik napon vetett véget a rendőrség, a nyomozók a Vadász utcában fogták el a gyanúsítottakat. Az akció során hét személyt kaptak el, köztük egy 18 éves, nagykorú fiatalt is, ám végül négy kamasz ellen emeltek vádat.
Az ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben jóvátételi munka büntetés kiszabását, társaival szemben pedig pártfogó felügyelő kirendelése mellett próbára bocsátást, és értékrend korrekciós programban részvételre kötelezést indítványoz - az ítéletet azonban a Pesti Központi Kerületi Bíróság hozza meg.
2018.07.05 15:51

Árokba csapódott két autó az 1-esen, öten megsérültek

Publikálás dátuma
2019.01.20 17:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy előzés közben történt a baleset, teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.
Öt ember megsérült egy balesetben az 1-es főúton, Ács térségében vasárnap délután – írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy gépkocsi megkezdte az előtte haladó autó előzését, de a manőver során nekiütközött, majd mindkét jármű árokba csapódott és a tetejére borult. A rendőrök a baleset helyszínelését teljes útlezárás mellett végzik. Az érintett szakaszt Komárom felől a 13-as úton, Ács irányából a településen keresztül haladva tudják elkerülni az autósok.
2019.01.20 17:26

Két férfit állítottak elő a szombati tüntetés után a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.01.20 13:32
Képünk illusztráció
Fotó: / Kállai Márton
Garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt intézkedtek.
A szombati tüntetésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfit a rendőrök előállították és garázdaság gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Arról is beszámolnak, hogy miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és akadályozta a Lánchíd forgalmát. „A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget” – teszik hozzá. A közlemény szerint a rendőri intézkedés során a csoport egyik tagja egy intézkedő rendőrt hátulról meglökött, aki a földre esett. Mint írják, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit azonosították a rendőrök és – nem messze az elkövetés helyétől – elfogták. Ezt követően hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.
2019.01.20 13:32