Visszalépett az egyik jelölt Józsefvárosban

Publikálás dátuma
2018.07.08. 11:36

Fotó: Vajda József / Népszava
Visszalépett a vasárnapi józsefvárosi időközi polgármester-választáson induló egyik független jelölt, Pintér Attila - olvasható a Nemzeti Választási Iroda honlapján.
Pintér Attila jelenleg is kerületi önkormányzati képviselő, korábban a Jobbik színeiben nyert listás önkormányzati mandátumot, de májusban kilépett a pártból. A visszalépett jelölt nevét lehúzták a szavazólapokról. A választáson így hárman indulnak: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, egy a Magyar Munkáspárt képviseletében, egy pedig függetlenként. A választáson 57 597-en szavazhatnak.  A VIII. kerületben, Józsefvárosban azért tartanak időközi választást, mert a kerületet korábban vezető Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) egyéni országgyűlési képviselői helyet szerzett áprilisban, az önkormányzati és a parlamenti mandátum pedig összeférhetetlen, ezért lemondott. 

Megpróbálták lejáratni, de ő már tudja, mit csinál az első munkanapján

Túlmutat a VIII. kerületi időközi polgármester-választás Józsefvároson, ahol a győzelemre készülő független jelöltet hat ellenzéki párt, a Szolidaritás Mozgalom és számos civil szervezet is támogatja. – Nem bántam meg az indulásomat, sőt ma jobbnak tartom a döntésemet, mint amikor a pártokkal és a civilekkel együtt azt meghoztam – fogalmazott korábban a Népszavának Győri Péter. A VIII. kerületi független polgármesterjelölt szerint szokatlan és egyedülálló volt ez a fajta összefogás.  – Kiderült, hogy működik, ahogy az is: tudunk együtt dolgozni – mondta Győri, hozzátéve: a legfontosabb céljának azt tartotta, hogy az ellenzéki pártok húzzák ki egymást és a támogatóikat a csüggedésből. Szerinte az együttműködés a vasárnapi választás után is megmarad, a saját vélemények megtartása mellett. Az esélyeket firtató kérdésünkre a jelölt nem akart találgatni, mondván, hogy nincs közvélemény-kutatásuk a háttérben. – Rengeteg emberrel találkoztunk, sok helyen voltunk és azt látjuk, ha mindenki eljön vasárnap voksolni, aki változást akar Józsefvárosban, többségben leszünk. Van tehát remény arra, hogy új, nem kormánypárti polgármestere lesz a kerületnek – szögezte le a hosszú ideig a fővárosi hajléktalanellátás szakmai munkáját szervező Győri Péter. – Tudom mit fogok csinálni az első napjaimban, mint ahogy azt is, hogyan fogom megvalósítani azokat a dolgokat, amelyeket a kampányban vállaltam – mondta a független polgármester-jelölt. 
Frissítve: 2018.07.08. 13:03

Pride után: garázdaság, önkényuralmi jelkép, rendzavarás

Publikálás dátuma
2018.07.08. 10:21

Fotó: Vajda József / Népszava
A felvonulás után a rendőrök több tiltakozót előállítottak és feljelentettek.
A szombaton megrendezett felvonulás során a rendőrök csak igazoltattak, más intézkedésre nem került sor – tájékoztatta lapunkat a BRFK kommunikációs osztálya arra a kérdésünkre, hogy az ellentüntetők részéról történtek-e olyan atrocitások, amelyek rendőri intézkedést igényeltek. A felvonulást követő rendezvények biztosítása során ugyanakkor a rendőrök egy főt garázdaság, valamint egy főt tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt elfogtak és előállítottak. További egy főt rendzavarás, egy főt pedig közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása szabálysértés elkövetése miatt feljelentettek – számolt be a BRFK. 
Szerző
Témák
pride
Frissítve: 2018.07.08. 10:34

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.07.07. 20:10

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 27. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 4, 17, 46, 78, 83.  A nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 43 darab, nyereményük egyenként 1 137 705 forint; 3 találatos szelvény 2776 darab, nyereményük egyenként 18 800 forint; 2 találatos szelvény 74 587 darab, nyereményük egyenként 1530 forint. Joker: 702469 
Szerző
Témák
lottó
Frissítve: 2018.07.08. 09:41