Tűzoltókkal balhéztak a részeg sirályok

Publikálás dátuma
2018.07.08. 12:28
Illusztráció
Fotó: Mohssen Assanimoghaddam / DPA
Az imbolygó madarak összehánytak egy délnyugat-angliai strandod, mire a fürdőzők értesítették a hatóságokat.
Szörnyen nézett ki az a nagyjából 30 sirály, amikhez a starndolók kihívták a tűzoltókat. Nehezn tudtak egyensúlyozni, hánytak, többen elájultak, és néhány meg is halt a Metropolnak megszólaló szemtanúk szerint.
Részegek voltak. Strandolók maradék italától rúghattak be, vagy egy közeli sörfőzde szabadban hagyott hulladékától. A lapnak megszólaló állatorvos nem is érti a dolgot: viszonylag ritkán lehet csak találkozni részeg sirályokkal, és olyankor is csak elszigetelt esetekről van szó. De most több tucatnyian voltak.
A segítségükre küldött tűzoltók szerint - akiket több, még röpképes sirály meg is támadott - sörtől bűzlöttek az állatok.

A legtöbb madár végül egy nagyjából egy napos pihenés után rendbejött.
Szerző
Frissítve: 2018.07.08. 12:29

Seehofer: megtörtént a fordulat menekült-kérdésben

Publikálás dátuma
2018.07.08. 11:04
"Hidat Seehofer helyett" - olvasható egy tüntető tábláján: Hamburgban több ezren vonultak utcára szombaton, hogy Horst Seehofer
Fotó: ARNE DEDERT / DPA
A koalíciós pártok között létrejött megállapodás a menedékkérők kezeléséről azt a legfőbb üzenetet küldi a világba, hogy az illegális migráció immár nem kifizetődő - értékelte a héten történteket Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter.
"Végrehajtottuk a fordulatot a menekültkérdésben"

 - szögezte le Seehofer a Bildnek adott interjúban, írja az MTI
A konzervatív uniópártok közötti megállapodás - amelyre végül a német kormányzó nagykoalíció minden tagja, a szociáldemokraták is rábólintottak -, azt irányozza elő, hogy a Németországba érkező menedékkérők esetében 48 órán belül vizsgálatot folytassanak le; és ha már egy másik uniós tagállamban is nyújtottak be menedékkérelmet, akkor visszaküldjék őket oda. Ha ez nem lehetséges, egy jövőbeni kétoldalú megállapodás alapján, Ausztriába kerülnének.
"Ausztriával egyetértünk abban, hogy egyetlen tagállam sem köteles olyan menedékkérőket befogadni, akikért nem ő a felelős. A menekültügyi fordulattal pont ezt érjük el"

- fogalmazott Seehofer.

A menedékkérők visszafogadásától is elzárkózó olasz kormánnyal kapcsolatban a politikus világossá tette, senkinek nem szabad arra fogadnia, hogy nem jönnek létre kétoldalú megállapodások az emberek visszafogadásáról. Mint mondta, az uniós belügyminiszterek jövő heti találkozóján:
Seehofer személyesen tárgyal majd erről Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

Arról, hogy hogyan lehet anélkül lezárni a menekültek földközi-tengeri útvonalát, hogy tömegek fulladnának a tengerbe, a politikus mindössze ezt mondta: le kell csapni az embercsempészekre, és a menedékkérőknek nem szabad vállalkozniuk a veszélyes útra.

Merkel és Seehofer vitája hullámokat vetett

Seehofer menekültekel kapcsolatos politikája ellen több ezren tiltakoztak szombaton Németország több városában - írja az AFP hírügynökség. Az Angela Merkel kancellárral történt összetűzéssel kapcsolatban a Bild am Sonntag egy csütörtökön készült közvélemény-kutatás eredményét is ismertette. A felmérés szerint a németek 67 százaléka azt gondolja, hogy az uniópártok két vezetőjének vitája nem volt helyénvaló. A túlnyomó többség, 71 százalék pedig úgy véli, hogy a politika általános megbecsültsége odaveszett. A megkérdezettek 69 százaléka úgy véli, hogy Seehofer ártott a politika megítélésének, míg Merkelről 46 százalék vélte így. A relatív többség szerint a szövetségi belügyminiszternek le kellene mondania, 41 százalék szerint viszont nem.

Szerző

Lángoló mentőhelikopter hajtott végre kényszerleszállást Chicagoban

Publikálás dátuma
2018.07.08. 09:58
Eurocopter 135 - ilyen típusú helikopterrel történt a baleset. Illusztráció.
Fotó: CARSTEN REHDER / DPA
Egy sérültet szállítottak épp, de már mindannyian kórházba kerültek.
Kényszerleszállást hajtott végre egy mentőhelikopter Chicago környékén - olvasható a helyi abc7 hírcsatorna portálján. A helikopter három fős személyzettel egy sérültet szállított, mikor a baleset történt. Mind a négyen túlélték, de kórházba kerültek.
A pilóta egy autópályák találkozásánál lévő füves területen a hasára tette le a gépet - szakértők szerint a lehetőségekhez mérten nagyszerű munkát végzett. Szemtanúk szerint a helikopter lángolt az ereszkedés közben - a baleset pontos körülményeit még vizsgálják.
Szerző