A teraszról nézte, hogy ég a kocsma, amit felgyújtott a nyíregyházi férfi

Publikálás dátuma
2018.07.10 14:27
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Nyolc év letöltendő fegyházbüntetésre ítélték megismételt eljárásban.
A vádlottat több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítélet nem jogerős, közölte a törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel: a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
A tényállás szerint a férfi még 2013. májusában egy nyíregyházi kocsmában - egy "pubban", ahogy az MTI írja - szórakozott. Aztán nagyobb mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után elment a közeli benzinkútra egy flakon benzinért, visszament a pubba, a benzint az ajtóra locsolta és meggyújtotta.
A vádlott ezután leült a szórakozóhely melletti söröző teraszára, és onnan nézte a lángoló ajtót.
A korábbi tényállás szerint a férfi összeszólalkozott a pultossal és bosszúból gyújtotta fel a szórakozóhely ajtaját. A tüzet a tűzoltók oltották el, senki sem sérült meg.
Az ügyben már korábban hozott egy ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék: a vádlottat 2016-ban közveszélyokozás bűntettében mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró bíróság és két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá.
Az ügyészi fellebbezést követően hatályon kívül helyezték az ítéletet. A megismételt eljárásban hozott ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.
2018.07.10 14:27

Vezetékszakadás miatt bénult le a vasúti forgalom Rákosnál

Publikálás dátuma
2019.01.21 20:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Több vonat is kimaradhat a fővárost Szolnokkal összekötő vonalon, mivel megrongálódott a felsővezeték Rákos állomáson.
Jelentős késésekre és akár vonatkimaradásokra is számítani kell a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hétfő este, mert Rákos állomást műszaki hiba miatt lezárták - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Kavalecz Imre szerint a felsővezeték megrongálódott, emiatt kellett lezárni az állomást. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki teheti, vegye igénybe a BKK-járatokat az elővárosi vonatok helyett, továbbá a H8-as gödöllői HÉV vonalat, a BKV 168E, 169E autóbuszait, illetve az M2-es metrót az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között. A MÁV online térképe alapján mindkét vonalon 60 percet meghaladó késésekkel közlekednek a vonatok.
2019.01.21 20:11

Meghalt egy nő, akire ráomlott egy lakatlan ház teteje

Publikálás dátuma
2019.01.21 19:22

Fotó: /
Lakatlan ház tetőszerkezete omlott két emberre Encsen, egyikük a helyszínen meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Dojcsák Dávid elmondta, hogy a ház padlásterében egy nő és egy férfi tartózkodott, amikor a baleset bekövetkezett. A férfi ki tudott menekülni, a nő azonban a romok alá szorult, a mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az encsi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.
Szerző
2019.01.21 19:22