Összeveszett két pesti autós, aztán az egyik lelőtte a másikat

Publikálás dátuma
2018.07.10 16:21
Illusztráció
Fotó: Thinkstock/
Kétszer tüzelt gázpisztolyával, áldozata kötőhártya-gyulladást szenvedett. Magára hívott rendőrt. Az ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.
A vádirat szerint az ügy vádlottja – egy 30 éves férfi – és a sértett is gépkocsival közlekedett a budapesti XIV. kerületben, a Kerepesi úton, még idén januárban. A két férfi között egy közlekedési szituációból eredően konfliktus alakult ki.
Ezt követően, egy piros lámpánál egymás mellé értek, és a sértett - ablakát lehúzva - számonkérte a vádlotton annak korábbi közlekedési magatartását. Ekkor a vádlott kiszállt az autóból, és a csomagtartóhoz indult. Kiszállt a sértett is, és ment utána.
A vádlott a csomagtartóból elővett egy gáz-riasztó fegyvert, majd körülbelül 1,5 méter távolságból két lövést adott le a másik férfi irányába.
A sértett a szeméhez kapott az égető fájdalom miatt, majd beült az autójába, a vádlott pedig eltette a fegyvert és értesítette a rendőröket.
A sértett a gáz-riasztófegyverből kiadott lövéstől heveny kötőhártya-gyulladást szenvedett.
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 30 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.
2018.07.10 16:21

Óriási késések lehetnek a ceglédi vasútvonalon

Publikálás dátuma
2018.09.23 21:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A vasárnap este és éjszaka utazók akár 120 perccel hosszabb menetidőre is számíthatnak. Vecsés és Üllő között nem járnak a vonatok.
Vecsés és Üllő között az elektromos művek távvezetéke rászakadt a vasúti felsővezetékekre, így átmenetileg egyik vágányon sem haladhatnak a vonatok – közölte a Mávinform. Jelenleg szakemberek vizsgálják, hogy az egyik vágányon mielőbb elindítható-e a forgalom. A másik vágányon csak a távvezeték leemelése után kezdhető meg a felsővezeték javítása. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon vasárnap este és éjszaka utazók jelentősen, 30-90 (esetenként 90-120) perccel hosszabb menetidőre számíthatnak. 
2018.09.23 21:38
Frissítve: 2018.09.23 21:38

Több ezer szalmabála gyulladt ki Makónál

Publikálás dátuma
2018.09.23 19:56

Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/ Sipos Sándor tűzoltó hadnagy
A tűz továbbterjedését megakadályozták, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig még eltarthatnak.
Több mint kétezer szalmabála gyulladt ki a Makó és Földeák közötti tanyasi területen – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Makóról és Orosházáról hivatásos, míg Földeákról önkéntes tűzoltók indultak nagy erőkkel a helyszínre, és a területre ment a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az elsőként kiérkezett egységek a közeli erdőt védték avaroltóval, a földeáki önkéntesek az út felől akadályozták meg a tűz továbbterjedését, a makói tűzoltók pedig az állattartó telepet védték vízsugarakkal. A helyszínre munkagép is érkezett, amely körbetárcsázza a területet. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig eltarthatnak.
2018.09.23 19:56
Frissítve: 2018.09.23 20:10