Összeveszett két pesti autós, aztán az egyik lelőtte a másikat

Publikálás dátuma
2018.07.10 16:21
Illusztráció
Fotó: Thinkstock/
Kétszer tüzelt gázpisztolyával, áldozata kötőhártya-gyulladást szenvedett. Magára hívott rendőrt. Az ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.
A vádirat szerint az ügy vádlottja – egy 30 éves férfi – és a sértett is gépkocsival közlekedett a budapesti XIV. kerületben, a Kerepesi úton, még idén januárban. A két férfi között egy közlekedési szituációból eredően konfliktus alakult ki.
Ezt követően, egy piros lámpánál egymás mellé értek, és a sértett - ablakát lehúzva - számonkérte a vádlotton annak korábbi közlekedési magatartását. Ekkor a vádlott kiszállt az autóból, és a csomagtartóhoz indult. Kiszállt a sértett is, és ment utána.
A vádlott a csomagtartóból elővett egy gáz-riasztó fegyvert, majd körülbelül 1,5 méter távolságból két lövést adott le a másik férfi irányába.
A sértett a szeméhez kapott az égető fájdalom miatt, majd beült az autójába, a vádlott pedig eltette a fegyvert és értesítette a rendőröket.
A sértett a gáz-riasztófegyverből kiadott lövéstől heveny kötőhártya-gyulladást szenvedett.
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 30 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.
2018.07.10 16:21

Videóra vették, ahogy elfüstöl egy busz Budapesten

Publikálás dátuma
2019.01.16 18:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A sofőr mindenkit időben leszállított.
Lángra kapott a BKK egyik autóbusza, az ekkor pont a Kossuth nyomdánál járó 168E számú járat. A 444.hu egyik olvasója videón is megörökítette az esetet:
A beszámoló szerint már akkor érezni lehetett a füstöt, amikor az utasok felszálltak, és hamarosan a füstjelző is bejelzett. A sofőr ekkor, még pont időben, mindenkit leszállított. Aztán megpróbált elgurulni, de egy pillanatra lángra kapott a motor.
2019.01.16 18:11
Frissítve: 2019.01.16 18:41

Huszonöt autó égett ki egy Kaposvár melletti raktárban

Publikálás dátuma
2019.01.16 17:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Kigyulladt a tárolóépület, a tűzoltók már csak a lángoló roncsokat tudták eloltani.
Egy több mint 200 négyzetméteres raktárépület lángolt szerdán Kaposvár külterületén, Új-Zaranypusztán- az ingatlanban autókat tároltak: a tűzhöz a városi tűzoltókat és Zala megyei katasztrófavédelem munkatársait riasztották, akik négy vízsugárral kezdték meg az oltást. 
A katasztrófavédelem korábbi közleményében még 20 autóról írt, az MTI azonban úgy tudja, összesen 25 autó égett ki a raktártűzben. A helyszínre érkezett egy erőgép is, segítve az épület bontását, az ott tárolt, egyébként használt járművek mozgatását. Az eset során senki sem sérült meg.
2019.01.16 17:19