Fidesz a KÖZGÉP védelmében

Az nem egy felnőttfilm-forgatás színhelye, hanem egy munkahely, ahol magyar emberek dolgoznak, családjuk megélhetéséért
A Közgép Zrt. Soroksári úti telephelyének bejáratánál láncolták össze magukat tegnap délelőtt az LMP parlamenti képviselői és aktivistái, tiltakozásul a Fidesz közelinek tartott ingatlanfejlesztő cég állami megrendelései ellen. A demonstráción nyolc politikus vett részt, többek között Jávor Benedek frakcióvezető, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor és Vágó Gábor.

A rendőrség másfél órával a demonstráció kezdete után érkezett meg a helyszínre, és közölték, hogy a tüntetők magánbirtoksértést követtek el.

Nyilvánvaló politikai támadásnak nevezte Selmeczi Gabriella az LMP akcióját. A párt szóvivője szerint elszomorító, hogy az LMP-sek a magyar érdekek védelme helyett leláncolják magukat egy magyar cég bejáratához, akadályozva a működését. Selmeczi úgy vélte, hogy az ellenzéki párt olyan gazdasági érdekcsoportok zsebében van, amelyek az utóbbi időben visszaszorultak.

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy a jövőben is több magyar vállalat kapjon állami megrendelést, mint külföldi – tette hozzá Selmeczi.

Legközelebb inkább kérjenek tanácsot egy felnőttfilmestől – ezt pedig Rogán Antal ajánlotta az LMP-s politikusoknak. A Fidesz frakcióvezetője szerint az LMP-sek „a láncok és a bilincsek iránt egészen óhatatlan perverz vonzalmat éreznek”, és láthatóan erre „stimulálólag hat”, ha egyenruhások is jelen vannak az „előjáték közben”.
Szívük joga ezt a négy fal között gyakorolni, de ahol szerdán hódoltak vonzalmuknak: „az nem egy felnőttfilm-forgatás színhelye, hanem egy munkahely, ahol magyar emberek dolgoznak, családjuk megélhetéséért” – tette hozzá.

A szocialisták szerint Selmeczi Gabriella szerdai „politikai burleszkbe fulladó fellépésével Simicska Lajos százmilliárdos közbeszerzési megbízásokat bezsebelő cégének, a Közgépnek a szóvivőjévé nevezte ki magát”.

Népszava 2012. július 12.

Témák
KÖZGÉP
2018.07.12 00:00
Frissítve: 2018.07.12 08:01

Liebknechtet és Luxemburg Rózát agyonlőtték

Publikálás dátuma
2019.01.17 17:00

Fotó: /
Száz éve tudósítottunk a kettős gyilkosságról
„N. W. Tagblatt"' esti lapjának jelentik Berlinből: Liebknecht Spartacus-vezért letartóztatása után nyomban kihallgatták. Mikor a kihallgatás befejeztével el akarták szállítani, az épület előtt összeverődött tömegből egy ember lépett elő és öklével Liebknechtet erősen fejbe vágta. A szocialista agitátor a fején súlyosan megsérült. Ezután autóra tették és mellette fegyveres őrök foglaltak helyet. Később Liebknecht szökést kísérelt meg és kiugrott az autóból. Az egyik fegyveres őr utánalőtt és a golyó, amely vállán találta, Liebknechtet megölte.
Luxemburg Rózát tegnap este hasonló sors érte. Mikor a fogházba szállították, egy eddig ismeretlen tettes az autóra ugrott, amelyben Luxemburg Róza ült és a forradalmárnőt közvetlen közelből agyonlőtte. Ezután az automobil körül nagy tömeg gyűlt össze, amelynek tagjai kirabolták Luxemburg Róza holttestét. A tettesek elmenekültek.
Népszava 1919. január 17.
2019.01.17 17:00
Frissítve: 2019.01.17 17:00

Ukrán csapatok Máramarosszigeten

Publikálás dátuma
2019.01.16 15:00

Fotó: /
Ukrán csapatok, amelyek néhány nappal ezelőtt nyomultak be Magyarország területére, kedden és szerdán a körösmezői vonal mentén előnyomultak Máramarossziget felé.
A hadügyminisztérium szerda reggeli jelentése szerint megszállták Rahót és a Máramarosszigettől tíz kilométernyire levő Nagybocskót s egyik délutáni jelentés közli, hogy már bevonultak Máramarosszigetre is. Az ukrán csapatok parancsnoka, hír szerint arra kérte a máramarosszigeti kormánybiztost, hogy támogassa, az ukránokat, nehogy a románok vagy a lengyelek foglalják el Máramarosszigetet.
Az ukránok azért sietnek a Máramarosba való bevonulással, mert az Erdélyből előnyomuló román csapatok keleti szárnya is Máramaros-sziget felé igyekszik. A románok elérték Aknasugatagot s így órák. kérdése, hogy ők is bevonuljanak Máramaros megye székhelyére. Hír szerint az ukránok nem hivatkozhatnak semmiféle ántánt-megbízásra vagy fölhatalmazásra és a románok nem is fogják elismerni az ukrán bevonulás jogosságát. Az ukránok célja egyik verzió szerint az, hogy a nemrég teljes autonómiát kapott Ruszka-Krajna népét Magyarországtól való elszakadásra bírják.
Más hír szerint az ukrán csapatok parancsnoka Máramarosszigeten határozottan kijelentette, hogy „az ukránok nem hódítani jöttek az országba, hanem azért, hogy gátat vessenek a telhetetlen étvágyú cseh és román imperializmusnak". Ezt a kijelentést tette a parancsnok Kutkafalvy Miklés beregi kormánybiztos előtt is, aki Máramarosszigetre utazott, mert az a hír érkezett hozzá, hogy az ukránok meg akarják szállani Ung és Bereg vármegyét. Az ukrán parancsnok, hangsúlyozta, hogy az ukránoktól távol áll az a szándék, hogy a ruszin nép körében itt-ott mutatkozó, elszakadási törekvést szítani igyekezzenek.
A román hadseregparancsnokság szerdán délben értesítette Máramarossziget városát, hogy a román csapatok a legközelebbi órákban bevonulnak és amennyiben addig az ukránok ki nem vonulnak, fegyveresen fogják őket kiverni a városból. A Magyarország területére benyomult lengyel csapatok is. Hír szerint, kifejezték azt a készségüket, hogy az ukránok ellen vonulnak, ha megfelelő mennyiségű fegyvert és fölszerelést kapnak.
Népszava 1919. január 16.
2019.01.16 15:00
Frissítve: 2019.01.16 15:05