Orbán-montázs – Itt a megoldás

Publikálás dátuma
2018.07.12 09:24

Fotó: Facebook/
Gulyás Gergely elárulta, kik lesznek a még hiányzó helyeken.
Gulyás Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról a folyamatosan bővülő fotómontázsról, amelyik Orbán Viktor Facebook-oldalán jelenik meg, miután a miniszterelnök valamelyik nemzetközi vezetővel találkozik. Az erről szóló fotók fölött a vakáció szó betűi jelennek meg, visszafelé olvasva. Eddig Angela Merkel (Ó), a kínai miniszterelnök (I) és Erdogan török elnök (C) szerepel a képeken. Gulyás azzal kapcsolatban, hogy kik szerepelnek majd a többi betű alatt, azt mondta: zajlik a NATO-csúcs Brüsszelben, amin részt vesz Donald Trump. „Nyilván a miniszterelnök vele is fog találkozni” – közölte. „Utána Moszkvában lesz a világbajnokság döntője, a miniszterelnök külön fog találkozni Pulyin elnök úrral. Jövő héten hivatalos látogatásra Izraelbe utazik” – mondta, és hozzátette: a miniszterelnök ezt követően vélhetően elmegy nyaralni.
A bejegyzés egyébként péntek délelőtt jelent meg a miniszterelnök Facebook-oldalán, akkor még csak egy „Ó” betűvel és a képpel, melyen Angela Merkel német kancellár társaságában volt. A kommentelők el is kezdtek találgatni: például volt, aki arra tippelt, hogy „korrupció”, „mackóalsó”, „migráció”, vagy „Merkel, a kerítésszaggató” jön majd ki.
2018.07.12 09:24
Frissítve: 2018.07.12 09:24

Szél Bernadett: Ez téboly

Publikálás dátuma
2018.10.19 10:44

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
„Most pedig fogom az egész paksamétát és elküldöm a kormánynak” – jelentette ki.
A CEU-val kapcsolatban „nem folyik vizsgálat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény hatályos jogszabályi feltételeinek való megfelelés ügyében” az Oktatási Hivatalban (OH) – olvasható az OH Szél Bernadettnek küldött válaszában. Azt írták, 2019. január 1. után vizsgálhatják a hatályos jogszabályi feltételeknek való megfelelést. Szél Bernadett a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta, megkérdezte a külügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét is, mire várnak, az amerikai oktatási hivatal ugyanis már egy éve igazolta, hogy a CEU Amerikában is folytat képzést. Mindkét helyről azt írták, hogy oktatási vizsgálat folyik. 
„Most akkor rakjuk össze a képet: az Oktatási Hivatal nem csinál semmit, de akkor pontosan ki vizsgál, mit és hol, ha nem az az intézmény, akinek erre hatásköre lenne? Most komolyan, kik azok a titokzatos oktatási szakértők, akik egy éve éjjel-nappal dolgoznak, és nem mellesleg azon, hogy kiderítsék, amit már mindenki tudhat (=van képzés az USA-ban is). Most komolyan, azt gondolták, nem nézünk utána? Ez téboly”
– fogalmazott.
Hozzátette, hogy itt egy tisztességes intézménnyel szórakoznak, benne több száz diákkal, tanárral és dolgozóval. Az oktatással szórakoznak, ami mindannyiunknak létkérdés: az élethez és a minőségi élethez kiváló és elérhető oktatás kell.
„Most pedig fogom az egész paksamétát és elküldöm a kormánynak, mondják meg nyíltan, milyen »szakértők« vizsgálódnak a CEU ügyében”
– írta Szél Bernadett.
2018.10.19 10:44
Frissítve: 2018.10.19 10:44

3-as metró – Csak tavaszra lesz kész az északi szakasz

Publikálás dátuma
2018.10.19 10:38
Illusztráció
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
A teljes vonalszakasz korszerűsítésének tervezett átadása 2022.
Csak jövőre érhet véget a metrópótlós buszozás a Váci úton: az eredetileg decemberre tervezett átadás helyett március környékén fejeződhet be a hármas metró felújítása, az első negyedév végén indulhat újra az utasforgalom a 3-as metró északi szakaszán – írja a Portfolio.  
„A megújult Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út állomásokon várhatóan 2019. első negyedév végén indul újra az utasforgalom, a teljes vonalszakasz korszerűsítésének tervezett átadása pedig 2022”
– közölte a portállal a BKV.
Az utasforgalom újraindulásával párhuzamosan véget érhet a buszsávval nehezített autós közlekedés is a Váci úton.
2018.10.19 10:38
Frissítve: 2018.10.19 10:38