Halálos baleset: öt teherautó és egy személyautó ütközött az M3-ason

Publikálás dátuma
2018.07.12 16:44

Fotó: police.hu
Az egyik kamion vezetőfülkéje leszakadt és az árokba repült. Egy sérültje is van a szerencsétlenségnek. Teljes az útlezárás Nyíregyháza felé, mindkét irányba torlódásra kell számítani.
Csütörtök délután fél 4 előtt egymásba rohant egy tehergépkocsi és három nyerges vontató az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 48. kilométernél, Kerekharaszt közelében - írja a katasztrófavédelem. A rendőrség honlapján már öt tehergépkocsi és egy személyautó ütközéséről írnak.
Az egyik kamion vezetőfülkéje a becsapódástól az árokba repült, vezetője a helyszínen életét vesztette. A balesetnek egy sérültje is van, őt feszítővágóval szabadították ki a járművéből.
A sérült járművek az autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát teljes szélességében elfoglalják, írja az MTI. A rendőrség Bagnál a 3-as főút felé tereli a járműveket, ezért a csomópont előtt is több kilométeres torlódásra kell készülni. A 3-as főút M3-as autópályához közeli szakaszán útfelújítási munkák zajlanak, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A közútkezelő szakemberei időszakosan jelzőőrös irányítást vezetnek be, hogy a forgalom könnyebben haladhasson az alternatív útvonalon is. A feltorlódott járművek egy részét az elválasztó korlát megnyitásával szakaszosan a főváros felé vezető oldalra terelik, ezért a Budapest felé haladókat időnként megállítják, így mindkét irányban jóval hosszabb menetidővel kell számolni.

Életveszélyes manőverek a feltorlódott kocsisorban

Nyomatékosan felhívja a közlekedők figyelmét a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy a torlódásban érintett szakaszon a leállósávot ne vegyék igénybe, hagyjanak biztonsági folyosót a mentésben részt vevőknek, ugyanis a szakemberek így sokkal lassabban és korlátozottan tudnak a baleset helyszínére eljutni. Így a korlátozást is később lehet feloldani.
A torlódás miatt több gépkocsi önkényesen visszafordult a Nyíregyháza felé vezető oldalról Budapest felé, ami a nagy sebességgel közlekedő járművek miatt így életveszélyessé vált. Kérik az autósokat, hogy soha, semmilyen körülmények között ne vállalkozzanak ilyen manőverekre.

Frissítve: 2018.07.12 19:51

Rongálás miatt mentek házibuliba a rendőrök, több száz gramm amfetaminnal és kokainnal távoztak

Publikálás dátuma
2019.03.19 14:24

Fotó: police.hu
20 gramm kokain, 200 gramm speed és 550 metamfetamin tartalmú tabletta került a mérlegre.
A nemzeti ünnep másnapján, március 16-án reggel érkezett a bejelentés a rendőrségre: a budapesti Mester utca egy lakásában egy férfi – feltehetően kábítószer hatása alatt – összetörte a berendezést. Kiválóan sikerült időzíteniük az érkezést: éppen akkor távozott a lakás biztonságából a lépcsőházba egy 20 és egy 21 éves fiatal, akiknél mikor átvizsgálták a ruházatukat,
speedet, kokaint, kábítószergyanús tablettákat, több százezer forintot, valamint körözött okmányokat is találtak.
Az adatgyűjtések során a járőrök megállapították, hogy a férfiak ismerőseikkel szórakoztak a lakásban, azonban a társaságból többen összevitatkoztak. Egyikük az volt, aki a berendezési tárgyakat összetörte, a másik pedig a kialakult veszekedés során egyik ismerősét megütötte.
A nyomozók a lakásban szemlét tartottak, valamint a két férfi lakhelyén kábítószer-kereső kutya segítségével végeztek kutatást. Összesen több mint 20 gramm kokaint, 200 gramm speedet, 550 metamfetamin tartalmú tablettát, hárommillió forint készpénzt és valutát, okmányokat, valamint egy digitális mérleget foglaltak le.
A 20 éves fiatalt kábítószer-kereskedelem bűntett, okirattal visszaélés vétség és testi sértés bűntett kísérlet miatt, míg 21 éves társát kábítószer-kereskedelem bűntett és rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az illetékes bíróság hétfőn rendelte el letartóztatásukat.

Jogerős: kártérítésből törleszt az olaszliszkai lincselés árváinak az elsőrendű vádlott

Publikálás dátuma
2019.03.19 11:37
2006-ban a gyilkosság helyszínén emlékművet avattak.
Fotó: Népszava
5 milliót kap, amiért rossz körülmények között tartották fogva. A pénzt nem ő kapja, azt Szögi Lajos árváinak és özvegyének számlájára utalják.
Az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen a börtönben az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, ifjabb H. Dezső, és mint kiderült, nem is alaptalanul: a bíróság 5 millió forintos kártalanítást ítélt meg számára, írja a Bors.
Mindez azt jelenti, hogy Szögi Lajos családjának immár törleszthet a férfi. A tiszavasvári tanárt 2006 októberében, két gyermeke szeme láttára verték agyon Olaszliszkán a felbőszült rokonok, mert azt hitték, kocsijával elgázolt egy kislányt. Szögi árvái és özvegye számára 46 millió forintos kártérítésről döntött a bíróság, melyből - az elkövetők pénztelensége miatt - a lincselés után egy évtizeddel sem láttak még egy fillért sem.
"Az ilyen ügyekben – mielőtt a fogvatartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás. Ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek" – nyilatkozta Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája a Magyar Időknek. Tehát ifjabb H. Dezső nem tarthatja meg a milliókat.