Halálos baleset: öt teherautó és egy személyautó ütközött az M3-ason

Publikálás dátuma
2018.07.12 16:44

Fotó: police.hu/
Az egyik kamion vezetőfülkéje leszakadt és az árokba repült. Egy sérültje is van a szerencsétlenségnek. Teljes az útlezárás Nyíregyháza felé, mindkét irányba torlódásra kell számítani.
Csütörtök délután fél 4 előtt egymásba rohant egy tehergépkocsi és három nyerges vontató az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 48. kilométernél, Kerekharaszt közelében - írja a katasztrófavédelem. A rendőrség honlapján már öt tehergépkocsi és egy személyautó ütközéséről írnak.
Az egyik kamion vezetőfülkéje a becsapódástól az árokba repült, vezetője a helyszínen életét vesztette. A balesetnek egy sérültje is van, őt feszítővágóval szabadították ki a járművéből.
A sérült járművek az autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát teljes szélességében elfoglalják, írja az MTI. A rendőrség Bagnál a 3-as főút felé tereli a járműveket, ezért a csomópont előtt is több kilométeres torlódásra kell készülni. A 3-as főút M3-as autópályához közeli szakaszán útfelújítási munkák zajlanak, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A közútkezelő szakemberei időszakosan jelzőőrös irányítást vezetnek be, hogy a forgalom könnyebben haladhasson az alternatív útvonalon is. A feltorlódott járművek egy részét az elválasztó korlát megnyitásával szakaszosan a főváros felé vezető oldalra terelik, ezért a Budapest felé haladókat időnként megállítják, így mindkét irányban jóval hosszabb menetidővel kell számolni.

Életveszélyes manőverek a feltorlódott kocsisorban

Nyomatékosan felhívja a közlekedők figyelmét a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy a torlódásban érintett szakaszon a leállósávot ne vegyék igénybe, hagyjanak biztonsági folyosót a mentésben részt vevőknek, ugyanis a szakemberek így sokkal lassabban és korlátozottan tudnak a baleset helyszínére eljutni. Így a korlátozást is később lehet feloldani.
A torlódás miatt több gépkocsi önkényesen visszafordult a Nyíregyháza felé vezető oldalról Budapest felé, ami a nagy sebességgel közlekedő járművek miatt így életveszélyessé vált. Kérik az autósokat, hogy soha, semmilyen körülmények között ne vállalkozzanak ilyen manőverekre.

2018.07.12 16:44
Frissítve: 2018.07.12 19:51

Alattomosan támadt a gáz - Kórházba került egy érdi család hat tagja

Publikálás dátuma
2018.12.19 07:16
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Szénmonoxid szivárgott egy családi házban, a mérgezés tünetei miatt két gyereket, két időset és két középkorút kellett kórházba vinni.
Hat személyt szállítottak a mentők kórházba egy érdi családi házból szén-monoxid-mérgezés miatt szerda hajnalban. A tűzoltók kimutatták a gáz jelenlétét, a kiérkező mentők pedig a mérgezés gyanúját, ezért
a többgenerációs házból két gyermeket, két idős személyt és két középkorút kellett kórházba vinni.
A szén-monoxid színtelen-szagtalan gáz, ezért alattomosan támad, hívja fel a figyelmet Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-érzékelő berendezések életeket menthetnek. Ezeket általában a gázkazánok, illetve a gázkonvektorok közelében kell elhelyezni.
A mérgezés tünetei a fejfájás, a hányinger, a szédülés, a zavartság, a kábultság.
2018.12.19 07:16

Vonat gázolt halálra egy férfit Szegeden

Publikálás dátuma
2018.12.18 20:15
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben, a vasúti forgalom is szünetel.
Elsodort egy gyalogost a Szegedről Budapestre tartó személyvonat kedd este, valamivel 19 óra előtt a Szabadkai úti vasúti átjáróban. A férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben és a vasúti forgalom is szünetel. A Mávinform tájékoztatása szerint az utasokat pótlóbuszok szállítják majd a Szeged és Kiskundorozsma közötti szakaszon.
2018.12.18 20:15
Frissítve: 2018.12.18 20:15