Kiestek a britek - Megugrott a segélyhívások száma

Publikálás dátuma
2018.07.12. 21:26

A mentőket 15 százalékkal többször riasztották a vb-vereség után. A családon belüli erőszak előfordulása 38 százalékkal nő, ahányszor kikap a brit labdarúgó válogatott.
Megugrott a segélyhívások száma Nagy-Britanniában az angol-horvát meccs utáni órákban, miután kiestek a britek - adta hírül a brit mentőszolgálat vezetője az Euronews beszámolója szerint.
"Ahogy a meccsnek vége lett, szinte azonnal égni kezdtek a vonalak."

Sokan hívták őket kocsmai verekedésekhez, a túl sok alkoholtól vagy drogtól rosszul lévő emberekhez, de olyan is volt, aki megmászott egy lámpaoszlopot, aztán leesett. Az idei VB-n a szerdai meccs után 1,100 segélyhívást kapott a mentőszolgálat este fél 10-től hajnali fél ötig. Ez 15 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban, VB nélkül.
Nagy arányban érkezett bejelentés családon belül erőszakról a brit mentőszolgálathoz a nemzeti labdarúgó válogatott veresége után

- erősítette meg civilek aggodalmát, illetve kimutatásaik pontosságát a west midlands-i mentőszolgálat. A családon belüli erőszak áldozatait segítő National Centre for Domestic Violence már korábban figyelmeztettek rá, hogy közvetlen kapcsolat van a futball és az otthoni erőszakos cselekmények között. Igazolta ezt a gyakorlat is.
Ha brit csapat játszik, 26 százalékkal emelkedik a családon belüli erőszak eseteinek száma; ha a csapat veszít, a gyakoriság 38 százalékkal nő

- derül ki egy, a témával foglalkozó 2013-as tanulmányból, számol be az Independent. A kimutatás a legutóbbi három világbajnokság alatti segélyhívások száma alapján készült. Megerősíti ezt egy 2014-es tanulmány is, már négy világbajnokság adatait használva. Mint kiderült:
Még a meccset követő napokon is 11 százalékkal magasabb az átlagnál a családon belüli erőszak eseteinek előfordulása.

Szerző