Előfizetés

Több mint 150 ezer forintnyi italt loptak dán fiatalok Balatonfüreden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.13. 12:12

Fotó: Police.hu
A rendőrök egy bokorban találták meg az üvegeket.
A rendőrségre július 11-én érkezett bejelentés egy balatonfüredi szórakozóhelyről, hogy itallopáson értek tetten három dán fiatalt. A rendőrök megállapították, hogy a 15, 16 és 17 éves fiúk a raktárból három palack értékes szeszesitalt tulajdonítottak el, majd egy óra múlva visszamentek és további négy üveg röviditalt rejtettek a táskájukba. Ezzel összesen több mint százötven ezer forint értékű kárt okoztak – írja a police.hu. A lopott, bontatlan italokat a rendőrök végül egy bokorban találták meg, ezeket lefoglalták és hiánytalanul visszaadtak a szórakozóhely tulajdonosának. A dán fiatalok ellen eljárás indult lopás gyanúja miatt. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Budapesti zálogházakban kerültek elő a Norvégiában elrabolt ékszerek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.13. 11:29

Tizennyolc gyűrűt és két pár fülbevalót találtak.
A budapesti nyomozók zálogházakban találtak olyan ékszereket, amelyeket Norvégiában elkövetett fegyveres rablás során vitt el egy szerb állampolgár – írja a police.hu. A beszámoló szerint a norvég bűnüldöző szervek jogsegély keretében keresték fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályát. A magyar nyomozók áprilisban és júliusban több budapesti zálogházban is házkutatást tartottak, majd olyan ékszereket – 18 gyűrűt és két pár fülbevalót – találtak, amelyeket egy Norvégiában elkövetett fegyveres rablás során vitt el egy szerb állampolgár még februárban. A magyar és norvég társhatóságok együttműködésének eredményeként sikerült a BRFK Rablási Osztály nyomozóinak visszaszerezni az ékszerek egy részét, közel ötmillió forint értékben. A fővárosi rendőrök a lefoglalásokkal olyan bizonyítékokat is beszereztek, amelyek a Norvégiában elfogott elkövető bűnösségét erősítik meg.

Trolival ütközött egy motoros a Dózsa György úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.13. 10:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember megsérült, a helyszínre mentőt hívtak.
Összeütközött egy trolibusz és egy motorkerékpár péntek délelőtt a főváros VII. kerületében, a Dózsa György út 76. szám előtt. A balesetben egy ember megsérült – írja a police.hu.  A helyszínelés idejére a Dózsa György utat a Damjanich utcától az István utca irányába teljes szélességében lezárták. A helyszínelés már véget ért, a forgalom újra zavartalanul halad. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) honlapján azt írja, a fővárosi hivatásos tűzoltók a mentőket kérték a helyszínre, valamint értesítették a tömegközlekedési társaságot a baleset miatt. A 75-ös trolibusz helyett a teljes vonalon pótlóbuszok jártak. A jármű azóta már újra a teljes vonalon közlekedik.