Saját apjához tört be a szárligeti tékozló fiú

Publikálás dátuma
2018.07.13. 12:45
A családi ház sem volt szent a szárligeti betörőnek
Fotó: police.hu
A 25 éves gyanúsított a rendőrség szerint hangfalakat és hifitornyot vitt el az épp lakatlan családi házból. Miután kiderült az eset, pár percen belül elkapták.
Apját sem félt megkárosítani egy 25 éves szárligeti férfi, aki ellen lopás gyanújával indult eljárás a Tatabányai Rendőrkapitányságon.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított július elején, az ablakon keresztül jutott be édesapja családi házába, ahol akkor éppen nem lakott senki. Pár napot töltött az ingatlanban, és hifit, hangfalakat lopott el a házból, kutakodás közben pedig feltörte a beltéri ajtókat is. Családtagjai július 12-én fedezték fel a betörést és azonnal értesítették a rendőrséget. 
Valószínűleg nem lehettek kétségeik az elkövetőről, mert a riasztott járőrök a bejelentés után pár perccel már igazoltatták is gyanúsítottat egy közeli cukrászdánál. A férfi később kihallgatásán beismerő vallomást tett, azt is elmondta, hogy már túladott a hifitornyon.
Szerző

Több mint 150 ezer forintnyi italt loptak dán fiatalok Balatonfüreden

Publikálás dátuma
2018.07.13. 12:12

Fotó: Police.hu
A rendőrök egy bokorban találták meg az üvegeket.
A rendőrségre július 11-én érkezett bejelentés egy balatonfüredi szórakozóhelyről, hogy itallopáson értek tetten három dán fiatalt. A rendőrök megállapították, hogy a 15, 16 és 17 éves fiúk a raktárból három palack értékes szeszesitalt tulajdonítottak el, majd egy óra múlva visszamentek és további négy üveg röviditalt rejtettek a táskájukba. Ezzel összesen több mint százötven ezer forint értékű kárt okoztak – írja a police.hu. A lopott, bontatlan italokat a rendőrök végül egy bokorban találták meg, ezeket lefoglalták és hiánytalanul visszaadtak a szórakozóhely tulajdonosának. A dán fiatalok ellen eljárás indult lopás gyanúja miatt. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.
Szerző

Budapesti zálogházakban kerültek elő a Norvégiában elrabolt ékszerek

Publikálás dátuma
2018.07.13. 11:29

Tizennyolc gyűrűt és két pár fülbevalót találtak.
A budapesti nyomozók zálogházakban találtak olyan ékszereket, amelyeket Norvégiában elkövetett fegyveres rablás során vitt el egy szerb állampolgár – írja a police.hu. A beszámoló szerint a norvég bűnüldöző szervek jogsegély keretében keresték fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályát. A magyar nyomozók áprilisban és júliusban több budapesti zálogházban is házkutatást tartottak, majd olyan ékszereket – 18 gyűrűt és két pár fülbevalót – találtak, amelyeket egy Norvégiában elkövetett fegyveres rablás során vitt el egy szerb állampolgár még februárban. A magyar és norvég társhatóságok együttműködésének eredményeként sikerült a BRFK Rablási Osztály nyomozóinak visszaszerezni az ékszerek egy részét, közel ötmillió forint értékben. A fővárosi rendőrök a lefoglalásokkal olyan bizonyítékokat is beszereztek, amelyek a Norvégiában elfogott elkövető bűnösségét erősítik meg.
Szerző