800 kiló kokaint találtak a barkács tengeralattjárón

Publikálás dátuma
2018.07.14. 09:00
A kokaincsempészek rendszeresen próbálkoznak a tenger alatti szállítással.A kép egy 2010 elfogás során készült, amikor kolumbiai
Fotó: AFP/ HO Defence Ministry
A kolumbiai csempészbanda Neymar-fotókkal díszítette a drogpakkokat, az illegális szállítmányon a focista meze sem stimmelt.
Kokaincsempészeket fogtak a guatemalai hatóságok a Csendes-óceánon, az ország partjaitól 350 kilométerre; a három fős csapat egy házilag készített tengeralattjárón utazott, és 800 kilogramm kokaint vittek magukkal, amikor a hadsereg és a rendőrség egységei megállították őket - írja az Index.
A csempészek kisebb pakkokba csomagolták a magyar feketepiaci, fogyasztói áron számítva legalább 12 milliárd forint értékű drogot, a tasakokra pedig Neymar brazil sztárfocista fotóját nyomtatták. 
A rakomány mellett a képek sem stimmeltek, hiszen képeken Neymar az FC Barcelona mezét viseli, holott a világklasszis jelenleg a Paris Saint-Germainben játszik. Guatemalában idén egyébként 15, 7 tonnányi kokaint foglaltak le a hatóságok, ami a helyi drogfogások viszonylatában is rekordmennyiségnek számít.
Szerző

Forgalomirányítóvá lényegült II. Erzsébet, miután Trump bénázott

Publikálás dátuma
2018.07.14. 08:47

Fotó: Brendan Smialowski / AFP
Úgy látszik, Donald Trumpnak a legegyszerűbb feladathoz (értsd: menj végig egy egyenes vonal mentén!) is forgalmi rendőrre lenne szüksége.
Ki kellett lépnie II. Erzsébetnek egy percre királynői szerepéből, és forgalomirányítóvá kellett átlényegülnie. A metamorfózis oka: Donald Trump. Az amerikai elnök ugyanis egyszerűen képtelen volt boldogulni azzal a feladattal, hogy méltó módon vonuljon el egy díszsorfal előtt.
Szerző
Frissítve: 2018.07.14. 08:49

Választási gyűlésen robbantottak Pakisztánban, 128-an meghaltak

Publikálás dátuma
2018.07.13. 21:40

Fotó: Mazhar Chandio / ANADOLU AGENCY
Az öngyilkos merényletet - csak pénteken a másodikat - az Iszlám Állam vállalta magára. További 150-nél több sérültről is tudni.
Az elmúlt három évben nem volt véresebb merénylet Pakisztánban: eddig 128 a halálos áldozatok száma, és 150-nél is magasabb a sérülteké. Az öngyilkos robbantást Beludzsisztán tartományban, Másztungban hajtották végre, egy választási gyűlésen és meneten, amin ezernél többen vettek részt - írja a Reuters.
Életét vesztette a tartományi gyűlési jelölt, Siraj Raisani is, akinek a kampányához tartozott a rendezvény.
Az Iránnal és Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban a központi kormány elleni felkelőkön kívül a Talibán, az al-Káida és az Iszlám Állam is aktív - a vérengzést ez utóbbi vallotta magáénak. Nem indokolták tettüket.
Szintén pénteken egy másik merénylet 4 embert ölt meg, az észak-pakisztáni Bannu városában. A támadó szintén egy kampányrendezvényen robbantott. Kedden 20 áldozatot követelt egy öngyilkos merénylet Hajber-Pahtunhva tartományban - a győzelemre is esélyes tartományi jelölt, Haroon Bilour is életét vesztette.
Szerző