Előfizetés

Óvodákba tört be, mert nem szeretett otthon ülni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.16. 16:19

Fotó: police.hu
A menetjegy nélkül utazó férfi ott lopott, ahol éppen leszállították a vonatról.
Szabolcs megyei települések óvodáiba és iskoláiba tört be egy 46 éves konyári férfi – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi több alkalommal utazott Debrecenből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ahol – március 27-e és június 16-a között – közintézményekbe tört be és készpénzt, fényképezőgépet, számítógépeket és egyéb értéktárgyakat zsákmányolt. A feltételezett elkövetőt beazonosították és 2018. július 12-én elfogták. A férfi beismerő vallomást és elmondta, hogy
nem szeretett otthon ülni, ezért inkább utazgatott és ahol éppen leszállították a vonatról (mert menetjegyet sohasem váltott) keresett egy óvodát vagy egy iskolát, ahová este betört.

Azt is elmondta a rendőröknek, hogy a hét közintézményből eltulajdonított értéktárgyakat a debreceni piacon adta el és az azokért kapott pénzt elköltötte. A rendőrség a férfit bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság 2018. július 14-én el is rendelt.

Tíz napja nem találnak egy 16 éves fiút

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.16. 15:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Právics Norbert Imre július 6-án tűnt el.
A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik Právics Norbert Imre megtalálása érdekében – írja a police.hu. A 16 éves fiatal még július 6-án este távozott ismeretlen helyre előszállási lakcíméről. A fiú körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, rövid barna hajú, barna szemű. Eltűnésekor fekete-fehér pólót, rózsaszín térdnadrágot és fekete-fehér sportcipőt viselt. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fotón látható fiatalt felismeri, vagy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen.

Két autó karambolozott Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.16. 14:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset a Tél utca és a Pozsonyi utca találkozásánál történt.
Összeütközött két gépkocsi a főváros IV. kerületében, a Tél utca és a Pozsonyi utca találkozásánál – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesetben ketten könnyebben megsérültek, nem szorultak be a járművekbe. A tűzoltók áramtalanították a kocsikat, amelyek forgalmi akadályt okoznak az érintett szakaszon.