A birodalmi sötétség földje - elképesztő tudáspróba átlagos amerikaiakkal

Publikálás dátuma
2018.07.17. 11:15

Fotó: Ronen Tivony / AFP
Aki eltéved bármilyen kontinens, bármelyik határán, lehetőleg ne az Egyesült Államok polgáraitól kérjen útbaigazítást.
Donald Trump európai turnéjának az apropójából hozott össze egy megdöbbentő erejű kísérletet az amerikai tévézés egyik kedvenc műsorvezetője, Jimmy Kimmel, írja a hvg.hu.  Arra kérte az embereket egy Los Angeles-i utcán, hogy nevezzenek meg egy országot a térképen. Bármelyik országot. Volt, akinek fogalma sem volt arról, hogy Afrika egy kontinens, és nem egy ország. Akadt, aki még az Egyesült Államokat sem találta meg a térképen, mások Európát Ausztráliában vagy épp Afrikában keresték. A helyzetet egy iskoláskorú fiú mentette meg, aki gond nélkül beazonosított egy rakás országot.  
Szerző
Frissítve: 2018.07.17. 11:16

Szétizzadt, erős testszagú ember nem metrózhat, vagy köteles helyben dezodorálni

Publikálás dátuma
2018.07.17. 09:21

Fotó: AFP
Nem csak az utasok, de ételeik is büdösek, így ezeket - előbbiekkel ellentétben - ki is tiltják a bécsi metróból. A kávé egyelőre maradhat.
Dezodorokat osztogatnak a bécsi U6 metró vonalán a markáns testszagú utasok miatt, adta hírül a Presse alapján a Privátbankár. A következő napokban több mint 14 ezer darab izzadásgátlót adnak ingyenesen az arra járóknak.
Semmi esetre sem akarják megsérteni az utasokat

- mondta Ulli Sima, a városvezetés közlekedésért felelős tagja, aki egy megállónál maga is részt vett az osztogatásban. Az utasok kérték az ősztől érvényes szigorítást, amit a metró után más vonalakon is bevezetnek majd.
Úgy tűnik a kebabnak is mennie kell
Fotó: AFP
A jövőben a "túlzottan illatos" ételek sem lesznek elfogadottak. Nem szabad majd például pizzát, kebabot és tésztaféléket fogyasztani a metrókocsikban. Az ételek pontos listáját a közeljövőben állítják össze, de az már most biztos: a kávé nem fog szerepelni rajta.
Szerző
Témák
metró szag Bécs

Trump Putyinnak puncsol, miközben orosz kémnőt mértek be Amerikában

Publikálás dátuma
2018.07.17. 08:54

Fotó: Maria Butina / Facebook
Jó kapcsolatban áll a Republikánus Párttal, és hatalmas lendülettel vesz részt a fegyverviselésért való lobbizásban az a 29 éves orosz nő, akit kémkedésért tartóztattak le az Egyesült államokban. A hír pár órával a két elnök találkozója után jelent meg.
Az amerikai kormány kémkedéssel vádol egy 29 éves orosz nőt - írja a 444.hu. Sajtóhírek szerint a 29 éves Maria Butina szoros kapcsolatot alakított ki a Republikánus Párttal, és a fegyverviselési jogok védelmezője lett. Alapítója a Right to Bear Arms nevű szervezetnek, amit a média korábban az Egyesült Államok legerősebb fegyverlobbi-szervezetéhez, az NRA-hez kötött.
A Washingtonban élő nőt vasárnap tartóztatták le, a hír pár órával a Trump–Putyin-találkozó után jelent meg. Szerdai meghallgatásáig börtönben tartják. Butinát állítólag a Kreml egy magas rangú tisztségviselője irányította. Kevin Helson, az FBI különleges ügynöke szerint a nő küldetése az volt, hogy „személyes kapcsolatokkal éljen vissza olyan amerikai állampolgárok esetében, akiknek van befolyásuk az amerikai politikára, és így elősegítse az Oroszországi Föderáció érdekeit”.
Butina egy eskü alatt tett írásbeli nyilatkozat szerint „megpróbált létrehozni egy »fekete csatornát«, hogy azon kommunikálhassanak az orosz kormány képviselői”, és a Twitteren direkt üzenetekben kommunikált a kapcsolattartójával. 
A szibériai származású Butina hallgatói vízummal érkezett az ország egyik egyetemére. Ügyvédje, Robert Driscoll közleménye szerint „nem ügynök”, csak egy nemzetközi kapcsolatokat tanuló diák.
A vádak nincsenek kapcsolatban a Robert Mueller vezette vizsgálattal, ami a 2016-os elnökválasztás orosz befolyásolása után nyomoz.
Szerző
Frissítve: 2018.07.17. 08:55