Karambol az M5-ösön – Négyen megsérültek

Publikálás dátuma
2018.07.18. 13:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Személygépkocsi és teherautó ütközött.
Összeütközött egy személygépkocsi és egy teherautó az M5-ös autópálya 74-es kilométerénél, a balesetben a jelenlegi adatok szerint négyen megsérültek – írja a police.hu. A helyszínelés idejéig az érintett útszakaszon Szeged felé a leállósávra terelik a forgalmat a rendőrök. 
Szerző
Témák
karambol M5-ös

Csalókra figyelmeztet a vízművek – Ál vízóra-leolvasók fosztogatnak Óbudán

Jelenleg nincs óraleolvasás a III. kerületben.
Több bejelentés is érkezett a Fővárosi Vízművekhez arról, hogy a főváros III. kerületében magukat vízóra-leolvasónak kiadó csalók fosztottak ki főként idős embereket. A vízművek arra hívja fel a figyelmet, hogy minden munkatársuk arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvánnyal rendelkezik, melynek felmutatásával tudja igazolni, hogy valóban a Fővárosi Vízművek képviseletében jár el. Aki bizonytalan abban, hogy valóban a vízművek munkatársával találkozott, vagy felmerül benne a gyanú, hogy csalóval áll szemben, az illetőt ne engedje be a lakásba, hanem hívja a Vízvonalat a 06 1 247 7777-es vagy a rendőrséget a 107-es telefonszámon. Munkatársaik előzetes ütemterv szerint, évente egy alkalommal olvassák le a lakás-mellékvízmérőket – ennek ütemezéséről ezen az oldalon adnak tájékoztatást. Az ivóvíz-szolgáltatási számla hátoldalán is szerepel, hogy az adott lakásban milyen időszakban várható a leolvasás, erről értesítést is elhelyeznek a társasházakban. A III. kerületben jelenleg nem olvas le a Fővárosi Vízművek lakás-mellékvízmérőket. A vízművek képviselői más esetben nem lépnek be a lakásokba, és kizárólag rendkívüli helyzetben – például vízhiány esetén – fordulhat elő, hogy becsöngetnek az ingatlanokba. „Ha mégis megtörtént a baj, fontos, hogy haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a nyomozás mielőbbi megkezdése érdekében” – írta közleményében a Fővárosi Vízművek.
Szerző
Frissítve: 2018.07.18. 12:41

Tűz ütött ki az általános iskolában Tiszasülyön

Publikálás dátuma
2018.07.18. 12:22

Fotó: police.hu
A kazánházból az ajtószigetelések mellett nagy mennyiségű, fekete füst ömlött ki.
A Tiszasülyi Rendőrőrs két körzeti megbízottja egy állampolgári bejelentés miatt ment szerdán a helyi általános iskolához. Az iskola kazánházából az ajtószigetelések mellett nagy mennyiségű, fekete füst ömlött ki, valamint a szellőzőnyíláson keresztül lángnyelvek csaptak ki a helyiségből – írja a police.hu. A rendőrök megállapították, hogy az épületben senki nem tartózkodik, de az udvaron táborozó 46 diákot és felügyelőiket a közeli játszótérre irányították. Ezt követően azonnal megkezdték a tűz oltását. Porral oltó készülékekkel próbálták megfékezni a lángokat, miközben a kazánház ajtajait bezárták, hogy ezáltal megakadályozzák a tűz tovább terjedését. Miután sikerült a lángokat valamennyire megfékezniük és már csak füst hömpölygött állampolgári segítséggel a közelben lévő iskolai padokat és székeket mentették. A helyszínre érkező katasztrófavédelem munkatársai a tüzet eloltották, az eset során nem sérült meg senki.
Szerző