Újabb halálos baleset történt Facebook élő közvetítés közben

A román belügyminisztérium ugyan kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen, de pénteken újabb élőben közvetített haláleset történt Romániában, két tinédzser halálát okozva – írja a Magyar Hang. Korábban, idén májusban a magyarországi Ceglédbercelnél történt tragédia, amelyben kilenc Maros megyei munkás halt meg. A sofőr akkor is a Facebookon közvetítette az utat és a kommentek olvasásával volt elfoglalva, amikor az által vezetett kisbusz belerohant egy szemből szabályosan érkező teherautóba. Ő és minden utasa (köztük egy terhes kismama) azonnal meghalt. Péntek reggel négy Vrancea megyei tinédzser ült be egy Nagy-Britanniából behozott, jobbkormányos autóba. Az első pillanattól ment a közvetítés, így jól hallani, hogy a fiatal sofőr (akinek a rendőrség közlése szerint egészen friss, tavaly októberi a jogosítványa), felszólítja a többieket, hogy „csatoljátok be a biztonsági öveket, kezdődik a kaland, felszállunk!”. A telefont előbb az anyósülésben ülő társa próbálta ideális pozícióban rögzíteni, aztán a sofőr is babrálni kezdte, egészen a baleset pillanatáig.
A rendőrség közlése szerint az autó Tâmboesti település bejáratánál egy hídpadkának ütközött és felborult, mert a sofőr nem az útra figyelt, és nagy valószínűséggel nem tartotta be a sebességkorlátozást sem. Az autóban utazó négy fiatal közül kettő (14 és 18 éves fiúk) a helyszínen meghalt, a 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utasa enyhébb sérülésekkel megúszta.
Szerző

Hatezer liter gázolajat lopott, de most lebukott

Május óta ment az üzlet: a kamionsofőr céges kártyával tankolt, majd eladta az üzemanyagot a társának.
Sikkasztás gyanúja miatt indított nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság, miután a rendőrségre érkezett információ alapján a járőrök szombaton délután két férfiit igazoltattak. Kiderült, hogy egy székesfehérvári cég kamionjának sofőrje, a 37 éves B. Norbert egy mosonmagyaróvári benzinkúton a céges tankolókártyával 500 liter gázolajat tankolt, majd azt egy orgazdának, a 40 éves T. Pálnak eladta. A rendőrök elfogták és előállították a két férfit a rendőrkapitányságra, majd B. Norbertet sikkasztás vétségének, míg T. Pált orgazdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók megállapították, hogy 2018. év májusa óta eltelt időben hétezer liter gázolajat lopott el a gyanúsított, majd adta el azt társának. A két férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. 
Szerző

Tizenéves rablót fogtak el az egri rendőrök

Késsel fenyegetve rabolt mobiltelefont egy 16 éves fiú a Heves megyei Verpeléten. A rendőrök néhány órával később elfogták.
A rendőrség honlapja szerint egy egri férfi tett bejelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon rablás miatt. Autójával várakozott Verpeléten az út szélén, amikor 2018. július 21-én 4 óra 30 perc körül odament hozzá egy fiatal férfi majd aprópénzt és cigarettát kért tőle. A férfi eleget tett a kérésnek, majd a fiatal beült a járműbe a sofőr mellé és egy késsel a kezében követelte a műszerfalon lévő mobiltelefont. A sértett átadta a telefont, a támadó pedig elfutott a helyszínről. Az egri rendőrök néhány órával a bejelentést követően kerecsendi otthonában elfogtak egy 16 éves fiút és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol ellene - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. 
Szerző
Témák
rablás