Király Gábornak megengedték, hogy ne turulban védjen

Publikálás dátuma
2018.07.24. 12:18

Fotó: KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES LTD / DPPI / AFP
Viselheti helyette saját márkás szürke mackóját.
Még alig létezik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 2Rule (ejtsd: turul) sportruházatgyártó, de három NB I-es futballcsapat, a Haladás, a Puskás Akadémia és Diósgyőr rögtön lecsapott, és leszerződött a céggel. Az első fordulóban a Haladás kapuját Király Gábor őrizte, de nem 2Rule-ban, hanem K1rálysport nevű szürke mackóban, saját márkás szerelésben. A HVG.hu ezzel kapcsolatban megkereste a Haladást, akik közleményben válaszoltak. Azt írták: nincs mezmizéria, válogatottsági rekorder kapusuk a klubbal kötött megállapodás alapján védhet a saját márkás melegítőalsójában.
„Ezúton tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy 108-szoros válogatott kapusunk, Király Gábor – csakúgy, mint az előző sportszergyártó, az adidas esetében – a klubbal kötött külön megállapodása alapján továbbra is saját márkás, legendás melegítőalsójában védhet. Ezzel kapcsolatban sem Király Gábor, sem pedig a Szombathelyi Haladás nem kíván többet hozzáfűzni.”

Szerző
Frissítve: 2018.07.24. 12:19

Negyeddöntős a férfi kardcsapat a vívó világbajnokságon

Publikálás dátuma
2018.07.24. 10:26

Fotó: ALEKSANDAR PLAVEVSKI / MTI/EPA
A trió 11 tussal verte ellenfelét. Márton Anna kilencedik lett, a tőröző Dósa Dániel pedig a 30. helyen végzett. A női párbajtőrcsapat a tizenharmadik.
A papírformának megfelelően magabiztosan nyert a magyar férfi kardválogatott a japánok ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban – írja az MTI. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád trió 11 tussal verte ázsiai ellenfelét. Az együttes negyedik tagja, Decsi Tamás nem vívott. Kedden a női kardozók és a férfi tőrözők egyéni versenye mellett férfi kardban és női párbajtőrben zajlanak a csapatküzdelmek a legjobb nyolcig, így az idén Európa-bajnok férfi kardozóknak legközelebb szerdán kell pástra lépniük. Az elődöntőért – ahogy az előzetesen várható volt – a németekkel csapnak össze. Női párbajtőrben a magyarok a 16 között kikaptak, ezért az alsó ágon vívnak tovább – még kedden – a végső helyezésükért. Eredmény (a vb honlapjáról): férfi kard, csapatverseny: a 16 között: Magyarország–Japán 45-34 

Márton Anna kilencedik lett

Márton Anna két asszóját megnyerte, majd a nyolcaddöntőben kikapott, így kilencedik lett a vívó-világbajnokságon. A női kardozók főtábláján három magyar szerepelhetett, de a második fordulóra ketten maradtak, a harmadikban pedig már csak Márton léphetett pástra. Az egyéniben vb-bronz- és Eb-ezüstérmes kardozó két kéttusos győzelemmel jutott el a legjobb 16-ig, ahol hárommal kikapott a görög Theodora Gkunturától. Ezzel eldőlt, hogy a magyar küldöttség dobogós helyezés nélkül fejezi be a vb egyéni versenyeit. A 17 éves Pusztai, aki rendelkezik már felnőtt Eb-ről bronzéremmel, egy egyetlen találattal kiharcolt továbbjutás után ugyancsak görög ellenféltől szenvedett vereséget. Katona Renátát a csapatban világbajnok amerikai Anne-Elizabeth Stone magabiztosan verte a legjobb 64 között. Pusztai a 21., Katona a 44., a főtábláról lemaradt László Luca pedig a 88. helyen végzett. Eredmények: női kard: a 64 között: Márton Anna-Faezeh Rafiei (iráni) 15-13 Pusztai Liza-Au Szin Jing (hongkongi) 15-14 Anne-Elizabeth Stone (amerikai)-Katona Reanáta 15-6 a 32 között: Márton - Lucia Martin-Portugues (spanyol) 15-13 Deszpina Georgiadu (görög)-Pusztai 15-13 a 16 között: Theodora Gkuntura (görög)-Márton 15-12 

A 30. helyen végzett Dósa Dániel

A tőröző Dósa Dániel első mérkőzésén nyert, majd a másodikon kikapott, így a 30. helyen végzett. A férfi tőrözők főtáblájának egyetlen magyarja az első fordulóban nagy bravúrt végrehajtva két tussal legyőzte a világranglistán 11. amerikai Gerek Meinhardtot, aki egyéniben volt már kétszer vb-bronzérmes, csapatban pedig két ezüstöt és egy olimpiai bronzot nyert. A következő fordulóban Li Kvang Hjunnal csapott össze Dósa, és három tussal alulmaradt dél-koreai ellenfelével szemben. A főtábláról lemaradt Mészáros Tamás 65., Németh András 82., Frűhauf Benjamin 87. lett. Eredmények (a vb honlapjáról): férfi tőr: a 64 között: Dósa Dániel-Gerek Meinhardt (amerikai) 15-13 a 32 között: Li Kvang Hjun (dél-koreai)-Dósa 15-12 

Tizenharmadik a női párbajtőrcsapat

A magyar női párbajtőrcsapat a 13. helyen végzett. A Budai Dorina, Kun Anna, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese alkotta válogatott a svájciak ellen magabiztosan győzött, de a nyolcaddöntőben simán kikapott a franciáktól úgy, hogy a kilencből nyolc asszót elveszített és egyet döntetlenre hozott. Az alsó ágon előbb ismét vereség következett a románoktól, majd két győzelem, előbb a kanadaiak, azután fordulatos küzdelemben a japánok ellen. A párbajtőrcsapatnak az olimpiai kvalifikációs időszak közeledtével fontos lett volna a nyolc közé kerülés, hogy majd kedvezőbb helyzetből vághasson neki a sorozatnak – amint arra Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány előzetesen felhívta a figyelmet –, de erre most nem volt esélye. A magyar válogatott a vb előtt 13. volt a világranglistán. A negyeddöntőbe jutott csapatok szerdán vívnak az érmekért. Eredmények: női párbajtőr csapatverseny: a 32 között: Magyarország-Svájc 45-31 a 16 között: Franciaország-Magyarország 45-23 a 9-16. helyért: Románia-Magyarország 45-37 a 13-16. helyért: Magyarország-Kanada 45-35 a 13. helyért: Magyarország-Japán 45-43
Szerző
Témák
vívó vb
Frissítve: 2018.07.24. 13:19

Őrült végjáték, magyar siker a vízilabda Eb-n

Publikálás dátuma
2018.07.23. 20:14

Fotó: Illyés Tibor / MTI
Rendkívüli izgalmak után nyert a címvédő magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re Olaszország ellen a barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében és a legjobb négy között a holland-német csata győztesével találkozik.
Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a mérkőzés jelentős részében hátrányban volt, de egyetlen pillanatra sem adta fel. Az utolsó negyed 8-6-os olasz vezetésről kezdődött, a magyarok azonban rendkívül fegyelmezett játékkal előbb ledolgozták a hátrányt, majd negyven másodperccel a vége előtt Keszthelyi Rita éles szögből, svédcsavarral talált az olasz kapuba megszerezve a 10-9-es vezetést. 
Az olaszok mindent egy lapra feltéve, két centerrel támadtak az egyenlítésért, tizenhét másodperc volt már csak hátra, amikor ötmétereshez jutottak, a lövést azonban Gangl Edina a kapufára ütötte.
Szerző
Témák
vízilabda
Frissítve: 2018.07.23. 20:15