Kaszával, vasvillával próbálta „meggyőzni” volt apósát

Publikálás dátuma
2018.07.25. 10:59
A támadáshoz használt kasza kettétört a csapás erejétől
Fotó: police.hu
Bár a korábbi családtag csak beszélgetni jött, a somogyapáti férfi azonnal rátámadt: vagdalkozás közben magát is megsebezte, végül egy autón állt bosszút.
Konfliktusát próbálta rendezni ex vejével egy após, de durva verekedés lett a találkozásból Somogyapátin: az idősebb férfi autóval érkezett a megbeszélésre – a 35 éves volt fő viszont már akkor dührohamot kapott, amikor meglátta haragosát. 
A támadó felkapott egy vasvillát, és hátba vágta vele a sértettet, aki könnyebben megsérült. Ezután a férfi egy kaszával próbálkozott, és többször is volt apósa felé suhintott, ám végül saját lábát vágta meg. Ha már kaszabolás nem jött össze, az autón állt bosszút: a kaszát egyszerűen belevágta a sértett kocsijának szélvédőjébe, olyan erővel, hogy a szerszám nyele el is tört közben.
A verekedés miatt riasztották a rendőröket is, akik végül elfogták az őrjöngő férfit, és kihallgatásra vitték. A gyanúsított ellen végül felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás. 
Szerző

Hárman vertek meg egy benzinkutast Zalaegerszegen

Publikálás dátuma
2018.07.25. 10:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két nő és egy férfi esett neki a kútkezelőnek, a támadók pár perccel később már a rendőrökkel beszélgettek.
Agresszív trió esett neki egy benzinkutasnak kedd este Zalaegerszegen: a 46 és 23 éves nő, valamint 22 éves férfi kísérőjük egy Peugeut-val állt be a Balatoni úti kútra, ahol verekedésig fajuló konfliktusba keveredtek az egyik dolgozóval – olvasható a police.hu-n.
Hogy miért tört ki a veszekedés, arra a rendőrségi közlemény nem tér ki, a helyzet azonban nagyon eldurvult: a három gyanúsított többször is arcon és fejen ütötte a kutast, az erőszaknak a sértett egyik kollégája vetett véget. A támadók ezután elhajtottak a helyszínről, de pár percen belül rendőrök állították meg őket. A társaság tagjait a helyi kapitányságra vitték, ahol garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki őket. 
Szerző

Hazamehetett a Cozma-gyilkosság miatt elítélt Sztojka Iván

Publikálás dátuma
2018.07.25. 09:49
Jól viselkedett, kilenc és fél év után hazaengedték a Sztojka-gyilkosság harmadrendű vádlottját
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Jó magaviselete miatt harmadolták büntetését, feltételesen szabadlábra kerülhetett a férfi, akinek nagy szerepe volt Marian Cosma meggyilkolásában.
A legnagyobb titokban hagyta el a szombathelyi börtönt múlt héten Sztojka Iván – értesült a Bors. Az enyingi férfit a Marian Cozma-gyilkosság miatt ítélték el harmadrendű vádlottként, de a lap szerint megrövidítették a büntetését. Sztojkát egy enyingi szemtanú látta szabadulása után.     
„Kérem, ne említsék a nevemet, félek, hogy bajom esik. Sztojka Ivánt múlt csütörtökön engedték ki, de a nyilvánosság nem tudott róla, igyekeztek a legnagyobb titokban tartani. Még aznap megtartották a szabadulóbulit Enyingen. Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Új BMW-je is van. Járt Pesten, Siófokon, jól érzi magát”

– mondta a bulvárlapnak a neve elhallgatását kérő tanú.  Marian Cozmát 2009. február 8-án késelték halálra a Patrióta nevű veszprémi szórakozóhelyen. A 26 éves román válogatott kézilabdázót Sztojka barátja, Raffael Sándor szúrta szíven. 
Sztojkát harmadrendű vádlottként először 20 év fegyházra ítélték, másodfokon azonban 8 évet kapott testi sértés kísérletéért. Végül a Kúria 2012-ben, jogerősen 13 évre ítélte. Kimondták: abban, hogy Raffael Sándor – aki 18 év fegyházat kapott – meg tudta ölni Cozmát, Sztojkának nagy szerepe volt. A halálos szúrást ugyanis akkor ejtette a gyilkos, amikor Cozma a falnak szorulva védekezett Sztojka és Németh Győző összehangolt támadása ellen. Sztojka kétszer bele is rúgott a már földön fekvő, halálos sebet kapott emberbe. Sztojka egy házaspár megölése kapcsán is gyanúsított lett, de a nyomozást megszüntették- írja a lap.
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem erősítette meg a sajtóértesülést, mivel nem adhatnak ki fogvatartottakkal kapcsolatos személyes adatokat. Sztojka védőügyvédje, Keresztúri Mónika viszont elmondta, tényleg kiengedték a férfit: kifogástalan magaviselete miatt 9 év 5 hónap után pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátották. 
Szerző
Frissítve: 2018.07.25. 09:51