Gázpisztollyal, késsel támadtak a biztonságiakra egy budapesti szórakozóhelyen

Publikálás dátuma
2018.07.25. 12:33

Fotó: Shutterstock
Négyen megsérültek, egyikük kezén a kés maradandó fogyatékosságot okozott.
Tizenhárman – egyebek mellett gázpisztollyal és késsel felfegyverkezve – támadtak rá a biztonsági őrökre egy, a főváros VII. kerületében található szórakozóhelyen – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint még 2015. szeptember 19-én éjjel az egyik vádlottat szóváltást követően egy ismeretlen férfi bántalmazta, ezt követően pedig a biztonsági őrök már egyiküket sem engedték vissza a szórakozóhelyre. A bántalmazott férfi ezután három társával találkozott, akiknek beszámolt a történtekről. A vád szerint elhatározták, hogy elégtételt vesznek a bántalmazás miatt, ezért – az erő- és számbeli fölényük biztosítása érdekében – további ismerősöket kértek meg arra, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A vádlottak végül összesen tizenhárman gyűltek össze, és több gépkocsival elindultak a szórakozóhelyhez, majd leparkoltak a közelében. A biztonsági őrök viszont az öltözetükre hivatkozva nem engedték be őket a szórakozóhelyre, egyúttal közölték velük, hogy az általuk keresett férfi már nem tartózkodik bent. A beszélgetés hamarosan szóváltássá alakult, majd a vádlottak a biztonsági őrökre támadtak. A vád szerint közülük heten voltak azok, akik a négy biztonsági őrt tettlegesen is bántalmazták. A támadók közül volt, aki gáz-riasztó fegyvert használt és a verekedés során közvetlen közelről több lövést is leadott a biztonsági őrök irányába, de volt olyan is, aki késsel támadta meg az egyik biztonsági őrt, akit több helyen is megvágott. Társaik ütötték vagy rúgták az őröket, illetve poharat, asztalt, széket hajítottak feléjük. Ezalatt a többi vádlott is agresszívan viselkedett, az ügyészség szerint az erőfölényüket is kifejezve társaikra bűnsegédként, szándékerősítőleg hatottak.  A bántalmazás során mind a négy őr megsérült, egyiküknél a kés okozta ínsérülés az egyik kezén maradandó fogyatékosságot okozott, valamint több más sérülés mellett az orrcsontja és eltört. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. 2015 szeptemberében egyébként a Fészek Klub nevű szórakozóhely előtt verekedett össze egy csoport. 
Szerző
Frissítve: 2018.07.25. 15:00

Kaszával, vasvillával próbálta „meggyőzni” volt apósát

Publikálás dátuma
2018.07.25. 10:59
A támadáshoz használt kasza kettétört a csapás erejétől
Fotó: police.hu
Bár a korábbi családtag csak beszélgetni jött, a somogyapáti férfi azonnal rátámadt: vagdalkozás közben magát is megsebezte, végül egy autón állt bosszút.
Konfliktusát próbálta rendezni ex vejével egy após, de durva verekedés lett a találkozásból Somogyapátin: az idősebb férfi autóval érkezett a megbeszélésre – a 35 éves volt fő viszont már akkor dührohamot kapott, amikor meglátta haragosát. 
A támadó felkapott egy vasvillát, és hátba vágta vele a sértettet, aki könnyebben megsérült. Ezután a férfi egy kaszával próbálkozott, és többször is volt apósa felé suhintott, ám végül saját lábát vágta meg. Ha már kaszabolás nem jött össze, az autón állt bosszút: a kaszát egyszerűen belevágta a sértett kocsijának szélvédőjébe, olyan erővel, hogy a szerszám nyele el is tört közben.
A verekedés miatt riasztották a rendőröket is, akik végül elfogták az őrjöngő férfit, és kihallgatásra vitték. A gyanúsított ellen végül felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás. 
Szerző

Hárman vertek meg egy benzinkutast Zalaegerszegen

Publikálás dátuma
2018.07.25. 10:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két nő és egy férfi esett neki a kútkezelőnek, a támadók pár perccel később már a rendőrökkel beszélgettek.
Agresszív trió esett neki egy benzinkutasnak kedd este Zalaegerszegen: a 46 és 23 éves nő, valamint 22 éves férfi kísérőjük egy Peugeut-val állt be a Balatoni úti kútra, ahol verekedésig fajuló konfliktusba keveredtek az egyik dolgozóval – olvasható a police.hu-n.
Hogy miért tört ki a veszekedés, arra a rendőrségi közlemény nem tér ki, a helyzet azonban nagyon eldurvult: a három gyanúsított többször is arcon és fejen ütötte a kutast, az erőszaknak a sértett egyik kollégája vetett véget. A támadók ezután elhajtottak a helyszínről, de pár percen belül rendőrök állították meg őket. A társaság tagjait a helyi kapitányságra vitték, ahol garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki őket. 
Szerző