260 milliós sikkasztás: egy szökésben lévő holland férfit adott át a magyaroknak a spanyol hatóság

Publikálás dátuma
2018.07.27. 10:19

Fotó: police.hu
Csütörtök délután szállt le a gépe, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés miatt kell felelnie.
A gyanú megalapozott - írja a police.hu. A 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, majd 2012. júniusában a társaság autóját - taggyűlési hozzájárulás nélkül - felesége nevére íratta. Miután pedig egy hónappal később elrendelték a társaság végelszámolását, a férfi többszöri felszólítás ellenére sem adta át a végelszámolónak a cég tulajdonában lévő videó- és stúdiótechnikai eszközöket.
A cég eszközeit Hollandiába szállíttatta.

Az ügyvezető további károkat okozott a cégnek azzal, hogy a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik, szintén ügyvezetése alatt álló cégnek, és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával.
A férfi a társaságnak több mint 260 millió forint kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a holland állampolgár ellen 2018 májusában belföldi elfogatóparancsot, majd 2018 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a külföldi kollégák Spanyolországban elfogták.
A spanyol hatóság munkatársai a férfit 2018. július 26-án délután a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, akik üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
Szerző

Öt autó ütközött az M0-áson

Publikálás dátuma
2018.07.27. 09:44
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A körülmények tisztázatlanok. Torlódásra kell számítani Diósdnál.
Közúti közlekedési baleset történt az M0-ás autóúton, Diósd külterületén - írja a police.hu. Péntek reggel 8 óra 18 perckor eddig tisztázatlan körülmények között öt személygépkocsi összeütközött.
A műszaki mentés és a helyszíni szemle idejére a forgalom rendőri irányítás mellett két sávon halad. Torlódásra kell számítani.
Szerző
Témák
baleset M0-ás

Eltiltották a járművezetéstől, mégis a volán mögé ült - Börtönbe kerülhet

Publikálás dátuma
2018.07.27. 09:03
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem adta fel az ittas vezetést, összetörte magát.
A férfit a Tatabányai Járásbíróság idén márciusban ittas járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte - írja az ügyészség
Az ítélet nem rettentette el őt attól, hogy újra ittasan üljön gépjárműbe, és azt vezesse.

A járművezetői engedéllyel sem rendelkező férfi május végén az esti órákban ittasan közlekedett a tulajdonában álló személygépkocsival Tatabánya lakott területén kívül, az M1-es autópálya külső forgalmi sávjában.
Közepes fokú alkoholosan befolyásolt állapotában a külső forgalmi sávból a menetirány szerinti bal oldali belső forgalmi sávba sodródott, majd a füves útpadkán áthaladva a szalagkorlátnak ütközött.

A vádlott a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló fej zúzódást, hát zúzódást, valamint agyrázkódást szenvedett.
Az ügyészség a vádiratban a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását, a közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltását, és a felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta. Az elkövető cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.
Szerző