260 milliós sikkasztás: egy szökésben lévő holland férfit adott át a magyaroknak a spanyol hatóság

Publikálás dátuma
2018.07.27 10:19

Fotó: police.hu
Csütörtök délután szállt le a gépe, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés miatt kell felelnie.
A gyanú megalapozott - írja a police.hu. A 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, majd 2012. júniusában a társaság autóját - taggyűlési hozzájárulás nélkül - felesége nevére íratta. Miután pedig egy hónappal később elrendelték a társaság végelszámolását, a férfi többszöri felszólítás ellenére sem adta át a végelszámolónak a cég tulajdonában lévő videó- és stúdiótechnikai eszközöket.
A cég eszközeit Hollandiába szállíttatta.
Az ügyvezető további károkat okozott a cégnek azzal, hogy a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik, szintén ügyvezetése alatt álló cégnek, és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával.
A férfi a társaságnak több mint 260 millió forint kárt okozott.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a holland állampolgár ellen 2018 májusában belföldi elfogatóparancsot, majd 2018 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a külföldi kollégák Spanyolországban elfogták.
A spanyol hatóság munkatársai a férfit 2018. július 26-án délután a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, akik üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Szemétégetésből lett majdnem halálos baleset: két kisgyerek került kórházba egy felrobbant flakon miatt

Publikálás dátuma
2019.04.19 21:26

Fotó: RTL Híradó
Családjuk otthon volt, de nem tudni, ki vigyázott a gyerekekre, mint ahogy azt sem, a tüzet ki rakta.
Egy 7 éves kisfiú életveszélyesen, és egy 4 éves kislány súlyosan megsérült egy balesetben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér egy házának udvarán, számol be az RTL Híradó. Az udvaron egy égő szeméthalomban robbant fel a hőtől egy purhabos flakon.
Két mentőautót és egy mentőhelikoptert is küldtek a mentők. A fiúnál emelt szintű légútbiztosításra volt szükség, hogy megmentsék az életét, a kislánynak a végtagjai sérültek súlyosabban.
A tűzoltók érkezésére már eloltották a tüzet. A család otthon volt, de nem tudni, ki vigyázott a gyerekekre, mint ahogy azt sem, a tüzet ki rakta. Állítják, nem ők voltak.
A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Egy ember meghalt, ketten megsérültek, mikor felborult egy autó Baranyában

Publikálás dátuma
2019.04.19 20:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Teljes útlezárás mellett vizsgálják a Görcsönynél történt baleset körülményeit.
Tisztázatlan körülmények között felborult egy személyautó péntek este fél 8 előtt Görcsöny és Pellérd között, írja honlapján a katasztrófavédelem és a rendőrség. A mentők megállapítása szerint
egy ember életét vesztette a helyszínen, két másik személy megsérült a baleset során.
A műszaki mentési munkálatok és a helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, kerülni Pécs, Keszüi út, illetve Regenye felé lehet.