Előfizetés

Olaszliszkai lincselés – Hiába viselkedett jól, börtönben marad az elkövető

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.31. 19:20

Fotó: Shutterstock
A bíró a társadalom további védelmét találta fontosabb érdeknek.
Nem bocsátotta feltételes szabadságra az egykori „olaszliszkai-ügy” harmadrendű vádlottját 2018. július 26-án a Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája – írja az Index a törvényszék tájékoztatása alapján. A közlemény szerint a férfi 2009. november 13-án jogerősen 15 év fegyházbüntetést kapott úgy, hogy „feltételes szabadságra bocsátása a büntetése 4/5 részének kitöltésére tekintettel 2018. október 20-án lett volna esedékes”. Az elítélt a büntetés végrehajtása során kifogástalan magatartást tanúsított, azonban a Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája úgy ítélte meg:
„a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabban elkövetett és egyik legnagyobb társadalmi felháborodását kiváltó ügyében a büntetési célok továbbra is csak úgy érhetők el, ha az elítélt nem kerül szabadlábra.”

A bíró a társadalom további védelmét fontosabb érdeknek találta, mint az elítélt szabadlábon történő reintegrációját. Az elítélt szabadulásra történő felkészítése így továbbra is a büntetés-végrehajtási intézet falai között folytatódik. A döntés nem jogerős.

Kigyulladt egy kisbusz az M5-ösön

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.31. 18:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy kisbusz az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 37-es kilométernél, Inárcs térségében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzesethez a dabasi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltják a lángokat. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Halálra gázolt a vonat egy fiatal nőt Dunakeszinél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.31. 16:24
Shutterstock illusztráció
Késések vannak a Budapest–Vác–Szob vonalon.
Halálra gázolt egy embert a vonat Dunakeszi alsónál kedd délután, a baleset miatt késnek a vonatok a Budapest–Vác–Szob vonalon – közölte a Mávinform és a rendőrség az MTI-vel.  Urbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese közleményében azt írta: egy Budapestre tartó személyvonat gázolt. A hatósági helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt, a másik vágányon pedig lassabban közlekednek a vonatok az érintett szakaszon, ez okozza a 20-40 perces késéseket. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy halálos gázolás történt, egy fiatal nőt ütött el a vonat.