Agyonverte csecsemőjét az őrjöngő apa

Publikálás dátuma
2018.08.01. 11:41
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Zavarta a gyereksírás, nem fogta vissza magát a fiatal férfi. Egyik gyermeke gondatlanság miatt sérült meg életveszélyesen, a másik belehalt koponyasérüléseibe.
Hét év börtönbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék azt a férfit, aki pár hónapos gyermekinek életveszélyes, illetve halálos sérüléseket okozottt: lánya 3-6 hónapos kora között háromszor szenvedett súlyos, vérzéssel járó fejsérülést, a harmadik alkalommal pedig koponyacsontja is betört, a bíróság szerint azonban ebben az esetben az apa gondatlansága miatt történt a sérülés. 
A történtek miatt a gyámhatóság pert indított a férfi ellen, hogy megszüntessék szülői felügyeleti jogait – a gyermek pedig gyámhoz került. Egy évvel később a vádlott két hónapos fiának fejét törte be: a csecsemő folyamatosan sírt, a férfi pedig türelmét vesztve erősen rázni kezdte a babát. A gyerek feje egy berendezési tárgyhoz ütődött, koponyacsontja betört, a kialakuló vérzés és agyvizenyő miatt pedig életét vesztette.
A fiatal felnőtt vádlott a nyomozás során mindkét bűncselekmény elkövetését beismerte. Vallomásában arra hivatkozott, hogy a gyereksírás miatt nem tudott uralkodni indulatain – ezután azonban a vallomásait megváltoztatta, és a büntetőjogi felelősséget mindkét gyermek sérülései miatt másra hárította. 
Az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett, az ügyben vádat emelő Debreceni Fellebbviteli Főügyészség  viszont az ítélet helybenhagyását indítványozta. A vádhatóság szerint a vádlott a korábbi tapasztalatai alapján tudatában volt annak, hogy a csecsemők különösen sérülékenyek, súlyosan gondatlan, majd erőszakos magatartása mégis előbb életveszélyes, később végzetes következménnyel járt. Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla határoz.
Szerző
Frissítve: 2018.08.01. 13:33

"A párom ölte meg a soroksári kocogó nőt" - Megoldódhat az ötéves gyilkossági ügy

Publikálás dátuma
2018.08.01. 10:33

Fotó: Földi Imre / MTI
A rendőrségen jelentkezett egy nő, akinek a vallomása döntő áttörést hozhat, értesült a Bors: azt állítja, volt élettársa végzett Kardosné Gyurik Krisztinával.
Már lassan öt év telt el, de még mindig nem tudni, hogy ki ölte meg 2013. szeptember 25-én a Soroksáron kocogó családanyát - írja a portál. Az akkor 36 éves Gyurik Krisztina az esti órákban indult futni, de sosem tért haza. Lemeztelenített holttestét még aznap éjszaka megtalálták az otthonuk melletti bicikliút mentén, nyakán egy szorosan megcsomó­zott kötéllel.
A nő özvegye, Kardos Lajos korábban Krisztina szeretőjére gyanakodott. Nemrég viszont megkereste őt egy ismeretlen nő, akinek meggyőződése, hogy volt élettársa, egy bizonyos N. követte el a gyilkosságot. Elmondása szerint a férfi kifejezetten agresszív természetű volt, szakításuk után a nőt is azzal fenyegette, hogy végez vele. Közvetlenül a gyilkosság helyszíne mellett dolgozott. 
A gyilkosságot követő időben, mikor N. hazament lakóhelyére, keze dagadt volt, az arcát pedig karmolások borították. Kérdésre azt válaszolta, hogy összeverekedett a barátjával. A nyomozás során, kamerafelvételek alapján a rendőrök kerestek egy szürke Renault Megane autót, ami nagyjából abban az időpontban hajtott be a kerékpárútra, amikor az asszonyt megölték. A nő elmondása szerint volt párjának pont ilyen kocsija volt, amit nem sokkal később beadott egy bontóba. Az erős fizikumú N. egyébként egyebek mellett ipari alpinistaként is dolgozott, így bármilyen csomót képes volt akár csukott szemmel is megkötni.
Egy fénykép tanúsága szerint a brutális gyilkosság után egy évvel rendezett, az áldozatra emlékező futásra annak ellenére is elment N., hogy már 250 kilométerre lakott. Volt élettársa szerint lelkiismeret-furdalása lehetett. Az emlékfutás után nagyjából három hónappal N. öngyilkos lett. A halála napján állítólag el akart mondani valamit, de erre végül nem került sor.
Szerző
Frissítve: 2018.08.01. 15:43

Halálra gázolt egy gyalogost, majd megállás nélkül továbbhajtott egy budapesti autós

Publikálás dátuma
2018.08.01. 07:14

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Két órával később adta fel magát.
Eddig tisztázatlan körülmények között kedd éjjel, 22 óra 15 perc körül Budapest VIII. kerületében, a Könyves Kálmán körút és a Kőbányai út kereszteződésében egy autós elütött egy gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről - írja honlapján a rendőrség.
A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.
A gépjármű vezetője később, 23 óra 55 perckor visszatért a baleset helyszínére és feladta magát. Ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított
Szerző
Frissítve: 2018.08.01. 08:44