Előfizetés

Bicikliutat kezdett építeni, a rendőrséggel találta szembe magát a Kutyapárt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.01. 14:55

Fotó: Facebook / Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Elkezdték az életveszélyes útszakasz kiépítését - kérdés, hogy meddig jutottak vele.
A MÁV tulajdonában lévő, mintegy száz méteren hiányzik a kerékpáros sáv Rákosrendezőn, a Teleki Blanka úton, ezt a hiányt pedig évek óta nem pótolta senki. A biciklisek útja kátyúk, ezer éves megsüllyedt macskakő, betondarabkák és sínek között vezet itt, a szakasz egyértelműen balesetveszélyes.
Mint arról lapunk is beszámolt: a Kutyapárt úgy döntött, saját kezébe veszi a bicikliút ügyét. 815 ezer forintot gyűjtöttek össze, hogy megépíthessék az önkéntesek által tervezett és - a tervek szerint - pártaktivisták által kivitelezett, aszfaltozott útszakaszt.
A párt közösségi oldalára feltöltött kép alapján szerdán el is kezdték a munkálatokat. Ám, mint írják:
"A mávnak nem tetszik, hogy elvégezzük a munkájukat."

Jól kivehető a fényképen, hogy egy rendőrautó és egy rendőrségi kisbusz várakozik néhány méterre a párt önkéntes munkásaitól. Megkerestük az MKKP-t arra vonatkozó kérdéseinkkel, sikerült-e végül befejezniük a bicikliutat - cikkünket frissítjük, amint válaszolnak.

Reklámcéget alapított Vona Gábor

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.01. 14:55
FOTÓ: Molnár Ádám
A tulajdonos és az ügyvezető is a Jobbik korábbi elnöke.
Céget alapított hárommillió forint törzstőkével Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke – írja a 24.hu. A Vlog Influence Kft. egy szolnoki címre van bejegyezve, a főtevékenysége médiareklám készítése. A portál azt írja, a társaság többi tevékenysége – hírügynökségi, reklámügynökségi tevékenység, PR, kommunikáció, piac- és közvélemény-kutatás, üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás – is arra utal, hogy Vona tanácsadó-, illetve média- vagy reklámcéget tervez vezetni. A cég tulajdonosa és ügyvezetője is Vona Gábor.  

Száz javaslattal ment a minisztériumhoz a Független Diákparlament

Juhász Dániel
Publikálás dátuma
2018.08.01. 14:28

Fotó: Népszava
A diákok mindenekelőtt a terhek csökkentését szeretnék elérni, hogy az oktatási rendszer a mennyiség helyett a minőségre helyezze a hangsúlyt.
Az idei tanév szakmai érdekképviseleti munkájának eredményeként száz pontból álló javaslatcsomagot dolgozott ki a Független Diákparlament (FDP), amelyet szerda délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériumába (Emmi) is eljuttattak. A pontok között több korábbi, illetve újabb javaslatok is megtalálhatóak. A minisztérium Szalay utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatón Kormos Krisztián, az FDP szóvivője elmondta: remélik, hogy az új oktatásirányítástól – a korábbival ellentétben – kapnak válaszokat a javaslataikra, és érdemi, sajtónyilvános egyeztetéseken vitathatják meg azokat. Minden egyes javaslathoz indoklást, magyarázatot is csatoltak. Kormos Krisztián a legfontosabb pontok között említette a diákok óraszámának csökkentését, amit az FDP középiskolában heti 30 órában, általános iskolában heti 25 órában maximalizálna. A diákszervezet szerint egy középiskolásnak jelenleg több mint 40 órája is lehet hetente, ami az egyéb iskolán kívüli foglalkozásokkal, valamint az otthoni tanulással együttvéve jelentősen meghaladja egy átlagos felnőtt jogszabályban meghatározott 40 órás munkahetét. „A mennyiség helyett a minőségre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni a tananyag csökkentésével és átstrukturálásával” - írták. Kormos reagált az oktatási államtitkár legutóbbi nyilatkozatára is. Bódis József nemrég úgy vélekedett, a diákok túlterheltsége egy „nem alátámasztható sztereotípia”, az egyik legnagyobb kihívást pedig abban látja, hogy az oktatás minden szereplőjével párbeszédet folytassanak. – Mi úgy látjuk, a legnagyobb kihívást nem a párbeszéd jelenti, hanem a kormány hozzáállása a párbeszédhez. Az elmúlt években tudatosan elzárkóztak minden párbeszédtől, tudatosan kerülték az olyan szituációkat, ahol bármiféle ellenvélemény jelenhetett volna meg – mondta az FDP szóvivője, aki szerint a diákok túlterheltségét sztereotípiának nevezni szándékos elbagatellizálása annak a problémának, amivel nap mint nap szembesülnek a diákok.