Előfizetés

Darazsak támadtak egy kétéves gyerekre egy sárvári hotelben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.02. 11:17

Fotó: AFP
A kisfiút 8-10 csípés érte a fején, 12 órát töltött kórházban.
Agresszív darázsraj támadt egy kétéves gyerekre egy sárvári wellnesshotelben. A darázsfészek a család által lefoglalt szoba erkélykorlátján volt, épp a kisfiú szemmagasságában. Amint megérkeztek, a gyerek kiment a teraszra, ahol – ahogy minden mást – a korlátot is megmarkolászta, épp a darázsfészeknél – írja a Blikk. Édesanyja a szobából látta, hogy a kisfiú kalimpálni kezd, és amikor kiszaladt hozzá, a gyerek már keservesen sírt.
„Nagyon megrémültem, vagy 8-10 csípés érte a fején, fel is dagadt mind. Mentőt hívtunk, a kórházban az orvos azt mondta, meg is halhatott volna a kisfiam, ha érzékeny a darázscsípésre”

– mondta a lapnak a nő, és hozzátette, hogy az eset után még több mint 4 órán át nem történt semmi, csak később mentek oda felszámolni a fészket. A kisfiút 12 óra múlva engedték ki a kórházból, szerencsére néhány piros duzzanattal megúszta az esetet. A család szeretett volna egy másik szobát kapni, de a hotel munkatársai azt mondták, nem tudják teljesíteni a kérést. Ezután nem akartak tovább maradni, a hátralévő napok árát visszakapták, de a kórházban töltött napra szóló foglalást nem. A szálloda vezetősége nem reagált a lap megkeresésére. 

Halálos baleset – Motoros és autó ütközött Bicskén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.02. 11:02

Fotó: police.hu
A baleset a Rózsa utcában történt, egy férfi életét vesztette.
Összeütközött egy motoros és egy személygépkocsi csütörtök délelőtt Bicskén, a Rózsa utcában. A balesetben a motorkerékpárt vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakasz forgalma rendőri irányítás mellett, félpályán haladt. A rendőrök már feloldották a forgalomkorlátozást.

Újra letartóztatnák Kisbandit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.02. 10:41
L. András, az 1990-es évek „Kisbandi” néven elhíresült alakja az ellene és társai ellen indított büntetőper ítélethirdetésén a D
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Az alvilág bankáraként is emlegetett férfit bűnszervezetben elkövetett csalással vádolják. Egyelőre otthon maradhat, de az ügyészség ismét rács mögé küldené.
Nem elégedett „Kisbandi”, becenéven is ismert L. András bűnügyi felügyeletével a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség: a korábban is alvilági körökben mozgó férfit öt vádlott társával egy 355 millió csalási ügyben, nemzetközi áruszállítmányok eltérítése miatt ítélték el első fokon, a Debreceni Törvényszék pedig úgy látta, hogy elégséges, ha Kisbandi saját lakásában, nyomkövetővel ellátva várja meg a másodfokú eljárást.
A vádhatóság ezzel nem ért egyet, és L. András ismételt letartóztatása miatt nyújtott be fellebbezést: szerintük fennáll a veszély, hogy a férfi kiterjedt bűnözői kapcsolatai, széles körű idegennyelv-ismerete, az Európai Unió területén és azon kívüli országokban fennálló üzleti és egyéb érdekeltségei segítségével szökést vagy akár bűnismétlést is tervezhet. Emlékeztetnek arra is, hogy a vádlottat 2015-ben külföldön (Brazíliában) fogták el, mivel az ellene indult büntetőeljárásban megszökött. A szigorúbb kényszerintézkedésről a Kúria hozhat döntést, Kisbandi ügyében pedig másodfokon a Debreceni Ítélőtábla járhat el, derül ki az ügyészségi közleményből 
Kisbandi egy időben szerepelt a tíz legkeresettebb magyar bűnöző - rendőrség által készített - listáján. Az alvilág bankáraként is emlegették, ám ezt L. András újságírók előtt többször is visszautasította. A férfit 2004 januárjában több mint négyszáz rendbeli csalás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság.
L. Andrásról a Prisztás József 1996-os meggyilkolása miatt indított perben elhangzott: a férfi csaló volt, jelentős összegeket kölcsönzött; nagy lábon élt, majd tartozási spirálba került és menekülnie kellett. Meg sem állt a Karib-tengeri Dominikáig. A Prisztás-gyilkosság pere során többször felvetették Lakatos András meghallgatásának szükségességét. A Brazíliában elfogott férfi végül írásban tett vallomást. Kisbandi neve tavaly többször is a hírekbe került, amikor Portik Tamásról, és politikusoknak, közszereplőknek juttatott olajos pénzekről nyilatkozott a Pesti Srácoknak