Túlórapénz nélkül tömeges leszerelés jön a rendőrségnél

Publikálás dátuma
2018.08.03 10:40
Nem csak a hivatalos papírokba nézhetnek majd bele FOTÓ: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN
Fotó: /
Januártól már nem fizetik ki a túlórát, ami komoly érvágás lehet az egyenruhásoknak. A kiszivárgó hírek szerint már százas nagyságrendben szerelnek le a rendőrök, de az ORFK szerint nincs gond.
Tömeges leszerelés jöhet a rendőrségnél – írja az ATV honlapja. Januártól ugyanis a túlórát nem fizetnék ki, hanem kiadnák szabadnapként, ami évente több százezer forint kiesést jelenthet. Kérdéses ugyanakkor, hogy a szabadnapokat ki tudják-e adni, hiszen éppen azért kell sokat túlórázniuk a rendőröknek, mert nincsenek elegen, így már most sem tudna szabadságra menni. A Zsaruellátó című Facebook-oldal tette közzé néhány napja, hogy elindult a leszerelési hullám a rendőrségnél is (a büntetés-végrehajtásnál már korábban kiderült, hogy ezer ember szerelt le). „Egy nap leforgása alatt, már 120 rendőr szerelt le” – írta a Zsaruellátó. A hozzászólások közt valaki azt írta: 24 éve rendőr, de már nem sokáig, mert a nettó fizetése 172 ezer forint. Egy másik kommentelő 14 év szolgálat után 220 órával keresett 210 ezer forintot. Ezért a férfi most kamionsofőr. Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára az atv-hu-nak azt mondta: megtették az első lépéseket, egyeztettek az Országos Rendőrfőkapitánysággal (ORFK), és kezdeményezték a Belügyminisztériummal az érdekegyeztető összehívását. Az ORFK szerint viszont nincs leszerelési hullám a rendőrségnél. A hivatásos állomány feltöltöttsége 98 százalék. Magyarország közbiztonságát, a rendőrség szakmai feladatainak ellátását semmi nem veszélyezteti – fogalmaz a közlemény. A Népszava információ szerint a leszerelési hullám folytatódik, a távozók létszáma már jóval nagyobb, mint amit a Zsaruellátó írt.
2018.08.03 10:40

Újabb repülőket vesz a honvédség - szépen hízik a "nemkormánygép-flotta"

Publikálás dátuma
2018.12.11 22:00

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala/
Tervben van egy Airbus és három másik, teherszállító gép beszerzése.
Újabb repülőket vesz a honvédség, a meglévő négy mellé tervben van egy Airbus és még három másik, teherszállító repülőgép beszerzése – mondta a honvédelmi miniszter az RTL Klub híradójának. Benkő Tibor azt is elismerte, hogy a honvédség legutóbb vásárolt, Falcon 7X típusú repülőgépe polgári lajstromjelet kapott (és a létét is erősen titkolták), de a miniszter szerint ennek csak technikai okai vannak, és átmeneti állapot. „Addig, amíg ennek a gépnek a katonai rendeltetésű felszerelését, berendezését nem oldjuk meg, mindaddig polgári lajstromot visel, utána pedig katonai lajstromra fogjuk átvenni” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy a katonai feladatokra vett Airbusokat miért használja Orbán Viktor miniszterelnök, azt mondta: ez a honvédség feladata. „2005-ben született egy öt minisztérium által megalkotott együttes utasítás, amely meghatározza, hogy a védett személyeket légi úton a Magyar Honvédség köteles szállítani” – fogalmazott. Bővebb tájékoztatást azonban nem adott - és persze azért hallgathat, mert katonai titoknak minősül, kik szállnak az égben ezeken a gépeken.
2018.12.11 22:00
Frissítve: 2018.12.11 22:01

Szávay december 31-én adja vissza a mandátumát

Publikálás dátuma
2018.12.11 21:24

Fotó: MTI/ Kovács Attila
A közösségi oldalán azt írta, erre a két hétre még szüksége van képviselői munkája lezárásához.
2018. december 31-i hatállyal adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát Szávay István a Jobbiknak. „Hivatalos lemondásomat kizárólag a pártvezetés kérésére nem nyújtom még be. Ez a döntés annak érdekében született, hogy a mandátumom ne maradjon betöltetlen, mivel idén új képviselő eskütételére már nem kerülhet sor” – írta Szávay a Facebook-oldalán. Közölte, hogy erre a két hétre még szüksége van képviselői munkája lezárásához, a folyamatban lévő ügyek befejezéséhez, illetve átadásához. Bár 2019. január elsejétől jogilag néhány hétre még képviselő marad, már semmilyen juttatást nem vesz majd igénybe – tette hozzá. Szávay István nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy a Hír TV birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint egy őt nácinak nevező zsidó nő megverésével büszkélkedett. Később elnézést kért durva, ízléstelen hangneméért, és lemondott a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Ezt követően közölte, hogy lemond parlamenti képviselői posztjáról is.
2018.12.11 21:24
Frissítve: 2018.12.11 21:24