Egész éjszaka keresték a Szögligetnél eltévedt családot

Publikálás dátuma
2018.08.07. 14:57

Fotó: Google Street View
Nem értek vissza vacsoraidőre a szállásukra. Végül kedd hajnalban, egy esőbeállóban találták meg őket.
Kedd hajnalban megtalálták azt a családot, melynek tagjai egy Szögliget közeli, erdős területen tévedtek el – írja a police.hu. A rendőrségre hétfőn 21 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy szögligeti vendégházból a délutáni órákban kirándulni indult egy család. Azonban a 34 éves édesapa, a 31 éves édesanya, továbbá 5 éves kisfiúk és 3 éves kislányuk a megbeszélt vacsoraidőre nem ért vissza a szállásra. Feltételezhető volt, hogy a környéket nem ismerő család eltévedt a rengetegben. A rendőrség azt írja, az ismert telefonszámon, az interneten és egy közösségi háló segítségével felkutatott elérhetőségen is keresték a családot, de nem voltak elérhetőek. A rendőrök, a természetvédelmi őrök és a katasztrófavédelem munkatársai gyalog, autóval, hőkamerával, valamint éjjellátó készülékkel is keresték a családot. Az erőfeszítések végül kedd hajnalban, 3 óra 10 perckor vezettek eredményre: a családot egy esőbeállóban találták meg erősen átfázva és fáradtan, de szálláshelyükre épségben megérkezhettek.
Szerző
Frissítve: 2018.08.07. 15:01

Idősek otthonába riasztották a tűzoltókat Dunakeszin

Publikálás dátuma
2018.08.07. 14:43
Illusztráció
Fotó: Népszava fotó
Füstölést tapasztaltak, százharminc embert kísértek ki az épületből.
Füstölés miatt riasztották a tűzoltókat Dunakeszire, a Tóth Ilona utcában működő idősek otthonába – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol megkezdődött az épület kiürítése. Mintegy százharminc dolgozót és gondozottat kísértek biztonságos helyre, tűzre, füstre utaló körülményt viszont nem találtak. A téves jelzés az érzékelő meghibásodása miatt történt.
Szerző

Biciklilánccal rendezték a szerelmi vitát Szegeden

Publikálás dátuma
2018.08.07. 14:37
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Féltékenység miatt esett egymásnak két társaság, focicsapatnyi haragos ütlegelte egymást.
Összesen tizenegyen vettek részt abban a verekedésben, ami hétfő délután robbant ki egy szegedi családi ház előtt: a konfliktust egy ötfős csapat robbantotta ki, akik egy szerelmi ügy miatt jöttek elégtételt venni – közülük egy fő kivételével mindenki,  két férfi és két nő egyből neki is rontott a helyszínre autóval érkező párnak.
Ezután még további négy fő kapcsolódott be a harcba, kövekkel dobálták egymást, sőt, egy fegyverként szolgáló biciklilánc is előkerült. A helyszínre riasztott rendőrök a szegedi kapitányságra vitték be a két társaságot. A haragosok közül három főt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, két résztvevő ellen csoportos garázdaság, míg egy nő ellen zaklatás miatt indult eljárás. Közülük végül öt főt vettek őrizetbe, a rendőrség pedig kéri előzetes letartóztatásuk elrendelését is. 
Szerző