Csalók kérnek pénzt az Országos Dohányellátó nevében

Publikálás dátuma
2018.08.08 11:47
Dohánylevelek. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
Több milliós átutalást kérnek, cserébe kedvezményt ígérnek a dohányellátó nevében üzengető bűnözők.
Csalási kísérletre figyelmeztet az Országos Dohányboltellátó Kft., a cég nevében hamis e-mailcímről valótlan tartalmú tájékoztatót küldtek ismeretlenek, a cég jogi lépést tesz az ügy miatt. Az MTI-nek küldött szerdai közlemény szerint valószínűsíthetően külföldi szerveren regisztrált, a feladót meghamisítva info@odbe.hu névre átírt e-mail címről hamis tájékoztatót küldtek ismeretlenek. A levél szerint augusztus 9-én egyszeri alkalommal egyedi kedvezménnyel lehet rendelni dohányárut a cégtől, amennyiben több millió forintos átutalást hajtanak végre a megrendelés leadása előtt. Az ODBE Kft. hangsúlyozta: a levél átverés, a cég nem ad egyedi kedvezményt, és a törvények szerint nem is adhat. A levélben szereplő kedvezmeny@odbe.info és odbe@modules.hu nem hivatalos levelezési címeik, és a telefonszámok sem tartoznak a céghez - írták.  A Kft. kéri a címzettektől, hogy ne reagáljanak a hamis levélre, és semmiképpen ne utaljanak. 
2018.08.08 11:47

Baromfiudvarban rejtették el a csempészcigarettát

Publikálás dátuma
2018.10.17 09:59
Illusztráció: Thinkstock
Fotó: /
Mintegy ezer csomag adózatlan dohányterméket találtak a NAV munkatársai.
Mintegy ezer csomag adózatlan cigarettát rejtegetett egy szociális otthonban és lakóhelyén két dolgozó, az illegális dohánytermékeket lefoglalták – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a hivatal munkatársai egy közép-magyarországi szociális otthon két alkalmazottját ellenőrizték, öltözőszekrényükben és lakhelyükön mintegy ezer csomag adózatlan cigarettát találtak. A dohánytermék legnagyobb részét a baromfiudvar hordóiban tárolták. A NAV a dolgozók lakóhelyét a munkahelyükön végzett ellenőrzés alatt is megfigyelés alatt tartotta, nehogy eltűnjenek a bizonyítékok. A pénzügyőrök költségvetési csalás miatt büntető feljelentést tesznek, a bírság kétmillió forint is lehet – tette hozzá a NAV.
Szerző
2018.10.17 09:59
Frissítve: 2018.10.17 09:59

Több mint 100 kiló marihuánát szagolt ki Kicsi egy kisbusz falában (videó)

Publikálás dátuma
2018.10.17 09:58
illusztráció
Fotó: AFP/
A pénzügyőröknek feltűnt, hogy túl vastag az utasteret, valamint a rakodóteret elválasztó fal.
Több mint 113 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy kisbusz falában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.   A járművet Bács-Kiskun megyében ellenőrizték. A NAV a Facebook-oldalán közölte: a sofőr nem jelentett be vámköteles árut, de a pénzügyőröknek feltűnt, hogy az utasteret, valamint a rakodóteret elválasztó fal túlságosan vastag, ezért a jármű átvizsgálása mellett döntöttek. A fal megfúrásakor jellegzetes illat érződött, illetve a fúró növényi szárrészeket emelt ki a furatból, ezért a buszt a pénzügyőrök Kicsivel, a szolgálati kutyával is átvizsgálták. Bebizonyosodott, hogy a járműben kábítószergyanús anyagot szállítanak. A buszból 155 csomag, több mint 113 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő, melynek értéke több mint 280 millió forint. A pénzügyőrök kábítószer-birtoklás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.
2018.10.17 09:58
Frissítve: 2018.10.17 09:58