Előfizetés

Kitiltották a műanyag palackos italt az állatkertből

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.08. 15:38

Fotó: MOHAMED EL-SHAHED / AFP
Nem engedélyezik a PET-palackok árusítását az Fővárosi Állat- és Növénykert büféiben.
Felismerve az egyszer használatos palackok környezetterhelését, az állatkert vezetése úgy döntött, megtiltja a PET-palackos italok árusítását. A büfékben kizárólag üveg és fém palackban lehet üdítőket vásárolni, amelyeket aztán a szelektív edényekbe dobhatnak a látogatók. A vízre szomjazók pedig bármelyik csapnál megtölthetik a kulacsukat - írta a Tudatos Vásárló
Az intézkedés célja az értelmetlen hulladék csökkentése, ami nagyon fontos lenne, hiszen egy nemzetközi felmérés szerint világszerte percenként egymillió, másodpercenként húszezer műanyag palack kerül a kukába. 

Különleges szamár-zebra szerelemgyerek született a magyar cirkuszban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.08. 13:02
Illusztráció: Facebook/Magyar Nemzeti Cirkusz
Fotó: Facebook/Magyar Nemzeti Cirkusz
Foltos-csíkos hibridkölyök született a szamár-zebra szerelemből a Magyar Nemzeti Cirkusznál.
A Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-bejegyzése szerint a társulata már hetek óta várta az új jövevényt. A hajnalban született kanca csikó azonban mindenkit meglepett, ugyanis a tarka teste és a csíkos lábai arra utalnak, hogy egy zebra és egy szamár szerelméből fogant. 
"Napközben egy hatalmas kifutóban vannak együtt a Nemzeti Cirkusz állatai. Valószínű, egyik este Levente a szomszédos kifutóból átslisszant Kenyához, és megesett a románc. Ehhez hasonló - tudomásom szerint - még nem történt Magyarországon. Számunkra az a legfontosabb, hogy a kicsiny egészséges, és nagyon örülök annak, hogy olyan jól érzik magukat az állatok a társulatunknál, hogy szaporodnak"

– kommentálta a történteket Ifj. Richter József, aki azt is elárulta, hogy a kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni.

A közismerten állatbarát társulatnál az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat.

Életmentő cica lett az év macskája

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.08. 10:10
Illusztráció: Pexels
Fotó: Pexels
Theót, a beteg gazdáját megmentő cicát választották az év macskájának Nagy-Britanniában. Az elismerést elnyerő nyolcéves állat néhány nappal a díjátadó előtt elpusztult.
A kiskorában, súlyos betegen befogadott Theo gazdája rosszul érezte magát, lefeküdt aludni, ám a macska egész éjjel rajta ült és a mancsával piszkálta. Mint kiderült, ezzel megmentette Charlotte Dixton életét, ugyanis a nő a szervezetében kialakult vérrög miatt, ha akkor elalszik, többet nem ébred fel – írta az Érdekes Világ.  
Illusztráció: Facebook/Cats Protection
Fotó: Facebook/Cats Protection
A National Cat Awards elnevezésű díjjal azokat az állatokat tüntetik ki, amelyek segítő társként különleges szerepet töltenek be gazdájuk életében. A győztest, amely pár nappal a díjátadó előtt elpusztult, több száz macska közül választották ki. A Cats Protection nevű állatvédő szervezet által életre hívott eseményen díjat kapott a gazdáját mentális betegsége legyőzésében segítő Arthur és az a kétéves Toby nevű cica is, amely jelezte gazdája gyenge szélütési rohamát.