Kétszáz óra közérdekű munkára ítélték a táti szatírt

Publikálás dátuma
2018.08.09. 14:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Gyorsított eljárásban küldték bíróság elé a magát mutogató dorogi férfit, 25 napig dolgozhat a szeméremsértés miatt.
Az új büntetőeljárási törvény alapján egy hónapon belül elítélték azt a férfit, aki még július 10-én este, egy táti vasúti átjáróban mutogatta magát. Az elkövető részegen üldögélt az átjáró melletti bódéban; amikor észrevette, hogy egy nő közeledik felé, cipzárját lehúzva előkapta nemi szervét. 
Az ijedt nő elszaladt, de menekülés közben értesítette a rendőrséget. Mivel a férfi beismerő vallomást tett, az esztergomi járási ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat ellene, a helyi járásbíróság pedig jogerősen 200 óra közmunkát szabott ki büntetésként a szeméremsértőre. 
Szerző
Frissítve: 2018.08.09. 15:04

Figyelmeztet az MKB: csalók próbálnak visszaélni a nevével

Publikálás dátuma
2018.08.09. 14:28
Illusztráció
Fotó: Népszava
Megtévesztő e-maileket küldenek az adathalászok a pénzintézet ügyfeleinek.
Az MKB Bank nevében küldött megtévesztő e-mailben próbálják ismeretlenek kicsalni az ügyfelek adatait – figyelmeztet a pénzintézet. Mint írják, a csalók a megtévesztő e-mailben arra kérik az ügyfeleket, hogy kattintsanak a megadott linkre – amely egy, az eredetihez hasonló, de valójában hamis MKB NetBANKár belépő oldal –, majd ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat. A megadott belépési adatokat a csalók már a valódi banki felületen – az ügyfelek tudta nélkül történő – belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni. Az MKB Bank arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a csalók által megadott linkre és semmiképpen ne adják meg az adataikat, illetve töröljék ezeket az e-maileket. Amennyiben valaki mégis megadta személyes banki adatait, azonnal vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal. Az ügyfeleknek azt javasolják, hogy a napi ügymenetük során az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal a böngészőben elmentett hivatkozások (kedvencek) között nyissák meg, így ugyanis megelőzhető, hogy csalók szerezzék meg az adataikat. A pénzintézet megtette az ilyenkor szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket – teszik hozzá.
Szerző

Munkás késelt munkást az épülő újpesti állomáson

Publikálás dátuma
2018.08.09. 14:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 24 éves férfi annyira megharagudott kollégájára, hogy többször is megszúrta. Szinte azonnal jöttek érte a rendőrök.
Tíz percen belül elfogták azt az építőmunkást, V. Dávidot, aki szerdán délután egy vita hevében megszurkálta kollégáját az épülő újpesti metróállomáson.
A támadó ezután is az építési területen maradt, a rendőrök itt találtak rá: támadó ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt indul eljárás, vagyis nem okozott komolyabb sebeket, de ez nem rajta múlt. A férfit már kihallgatták, az ügyében indított nyomozást az újpesti kapitányság - írja a police.hu.
Szerző