13 év után tért haza egy elkóborolt macska

Publikálás dátuma
2018.08.09 19:04

Fotó: Youtube / SWNS TV
Mikor gazdájával egymásra ismertek, szem nem maradt szárazon. Senki sem tudja, hogy merre járt, de remek egészségnek örvend a 17 éves állat.
Mikor 2005-ben elkóborolt Boo, az akkor négy éves macska, mindent megtett gazdája, Janet Adamowicz, hogy megtalálja őt - írja a Boredpanda. Nagy-britanniai otthonának környékét teleplakátolta az eltűnt kedvenc képével, és még újsághirdetést is feladott.
Egy év után adta fel a keresést Adamowicz. Évekkel később aztán befogadott először egy, majd még egy újabb macskát, és Boo-ról végleg lemondott. Csak annyit remélt még, hogy elkóborolt kedvence szerető új otthonra talált.
13 évvel később egy állatorvos azzal hívta fel: megkerült a macskája.
"Mondtam nekik, hogy nem hiszem, megvan mind a kettő. De ők állították, a rendszerük szerint náluk van a macskám" - nyilatkozta Adamowicz. Elment hát megnézni, miről van szó. Legnagyobb döbbenetére valóban az ő elveszett háziállata volt az állatorvosnál.
Azonnal felismerték egymást, és szem nem maradt szárazon a rendelőben
- mondta el egy szóvivő. Az állatra nagyjából 60 kilométerre találtak rá egykori otthonától. Valószínűleg kóbor macskaként élt az elmúlt évtizedben. Korához képest jó állapotban van, csak kimerült és szomjas volt, mikor bevitték.
Gazdáját azóta árnyékként követi otthonukban, és - bár az újabb házi kedvencek még nem barátkoztak meg vele teljesen - mindketten nagyon boldogok. Az állatorvosok pedig a háziállatok chipes azonosításának jelentőségére hívták fel a figyelmet.

Elképesztő kegyetlenséggel bántak el egy fiatal lánnyal - egyik támadója bocsánatot kért

Publikálás dátuma
2019.03.10 21:40

Fotó: RTL Híradó
Egész Nádudvart felzaklatta a videó, amin fiatalok bántalmazzák társukat.
Február végén két nádudvari fiatal lány a helyi játszótéren megalázott és megvert egy velük nagyjából egykorú lányt, számolt be az RTL Híradó szombaton. Ütötték és rúgták, a cipőjük megcsókolására kényszerítették, ráléptek az arcára, megszégyenítő mondatokat mondattak el vele, szidták elhunyt édesanyját - és mindezt telefonjukkal rögzítették.
Az ügy felháborította egész Nádudvart. A rendőrség nyomozást ígért - melynek akár börtönbüntetés is lehet a vége -, a polgármester pedig azt, hogy közvetít a felek között.
Az áldozat az RTL vasárnapi híradójában szólalt meg. A lány azt mesélte, azért engedelmeskedett a támadóknak, mert félt, hogy még csúnyábban elbánnak vele.
A lány egyik támadója vasárnap egy videóüzenetben kért nyilvánosan bocsánatot, hozzátéve, hogy vállalja a felelősséget tetteiért. Megszólalt édesanyja is, aki a település bosszújáról beszélt: mint elmondta, az eset óta félelemben élnek, betörték az ablakait, leszakították a postaládájukat. A házuk elé a "kutyák" felirat is felkerült a járdára, derült ki még szombaton.
Mint a nő elmondta, a gyereket kiíratják az iskolából, és más településre költöznek.
Frissítve: 2019.03.10 21:46

A Duna-partra tett cipőkkel próbálta eladni kollekcióját egy cipőmárka

Publikálás dátuma
2019.03.06 15:12

Fotó: AFP
Nem aratott osztatlan sikert a budapesti holokauszt-emlékműre hajazó ötletük.
A Duna partjára, a rakpartra kitett cipők képével próbálta népszerűsíteni új kollekcióját egy ruházati kereskedelmi cég, szúrta ki a 444.hu. Ám az ötlettel kissé mellényúlt a cég marketing-osztálya: a budapesti egyik holokauszt-emlékmű ugyanis éppen ezzel a gesztussal - a parton üresen maradt cipőkkel - hívja fel a figyelmet a holokauszt magyarországi áldozatainak emlékére, akiket a folyóba lőttek.
A kommentelők nyomására a reklámot törölte oldaláról a cég, és "az iménti át nem gondolt és rosszul megjelenített posztért" elnézést is kértek.