13 év után tért haza egy elkóborolt macska

Publikálás dátuma
2018.08.09. 19:04

Fotó: Youtube / SWNS TV
Mikor gazdájával egymásra ismertek, szem nem maradt szárazon. Senki sem tudja, hogy merre járt, de remek egészségnek örvend a 17 éves állat.
Mikor 2005-ben elkóborolt Boo, az akkor négy éves macska, mindent megtett gazdája, Janet Adamowicz, hogy megtalálja őt - írja a Boredpanda. Nagy-britanniai otthonának környékét teleplakátolta az eltűnt kedvenc képével, és még újsághirdetést is feladott.
Egy év után adta fel a keresést Adamowicz. Évekkel később aztán befogadott először egy, majd még egy újabb macskát, és Boo-ról végleg lemondott. Csak annyit remélt még, hogy elkóborolt kedvence szerető új otthonra talált.
13 évvel később egy állatorvos azzal hívta fel: megkerült a macskája.

"Mondtam nekik, hogy nem hiszem, megvan mind a kettő. De ők állították, a rendszerük szerint náluk van a macskám" - nyilatkozta Adamowicz. Elment hát megnézni, miről van szó. Legnagyobb döbbenetére valóban az ő elveszett háziállata volt az állatorvosnál.
Azonnal felismerték egymást, és szem nem maradt szárazon a rendelőben

- mondta el egy szóvivő. Az állatra nagyjából 60 kilométerre találtak rá egykori otthonától. Valószínűleg kóbor macskaként élt az elmúlt évtizedben. Korához képest jó állapotban van, csak kimerült és szomjas volt, mikor bevitték.
Gazdáját azóta árnyékként követi otthonukban, és - bár az újabb házi kedvencek még nem barátkoztak meg vele teljesen - mindketten nagyon boldogok. Az állatorvosok pedig a háziállatok chipes azonosításának jelentőségére hívták fel a figyelmet.
Szerző