Nem tér vissza a színpadra Cserhalmi

Publikálás dátuma
2018.08.10 08:02
A Nemzet Színésze-díjjal kitüntetett Cserhalmi György
Fotó: / Németh András Péter
Társulati tag sem lesz már Cserhalmi György a Nemzeti Színházban, rendezői munkáját azonban folytatja – állítja a Bors. A színész nem nyilatkozott a témában.
Nem tér vissza a világot jelentő deszkákra Cserhalmi György- írja pénteki számában a bulvárlap. A hetvenéves színészről korábban az a hír járta, hogy javuló egészségi állapotára való tekintettel a Nemzeti Színház számít rá a 2018/2019-es évadban, sőt egyenesen a magyar drámatörténet legfontosabb alakjának megformálására kérte fel Vidnyánszky Attila igazgató. A lap információi szerint azonban to­vábbra sem játszik a kiváló művész, és társulati tag sem lesz. Ezt igazolja az is, hogy neve és képe már nem szerepel a társulati tagok között.
Tudomásom szerint nem lesz a következő évadban a színház tagja, és a korábbi pletykákkal ellentétben, Vidnyánszky Attila nagyszabású, Az ember tragédiája című előadásában sem lesz benne Luciferként, helyette a színház öt fiatal színésze alakítja a figurát az októbertől látható darabban – mondta a lap teátrumhoz közelálló forrása.
Rendezőként azonban továbbra is számítanak a sztárra, 2019 áprilisában készül bemutatni Örkény István Macskajáték című drámáját Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével.Mint ismert, Cserhalmi tavaly tavasszal térd- és gerincműtéten esett át, és bár az operáció sikeres volt, tavaly év végén nem tudta elkezdeni az Úri muri próbáit.
Azok az izmaim nincsenek meg, amik tartják a gerincem, mivel ott operáltak. Ezt kell megerősítenem, és akkor minden rendben lesz... A napi négy óra próba megvisel: hazamegyek, és dőlök össze
 - mesélte korábban a színház honlapján látható videó­interjúban. A lap megkereste a színészt, aki nem akarta kommentálni értesüléseiket.
2018.08.10 08:02

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07