Előfizetés

Megtört embernek érzi magát – mondta, mielőtt lezuhant a lopott repülővel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.12. 15:00
Richard Russell
Fotó: Közösségi média / AFP
Richard Russell utolsó szavai miatt sokan öngyilkosságra gyanakodnak.
„Nagyon sok ember törődik velem. Csalódni fognak, ha meghallják, hogy ezt tettem”

– ezek voltak a 29 éves Richard Russell utolsó szavai. A férfi szombaton lopott el egy utasszállító gépet, engedély nélkül felszállt vele, majd lezuhant Seattle közelében. Mint megírtuk, F15-ös harci gépeket is riasztottak, miután a férfi – aki földi kiszolgálóként dolgozott a Horizon Air légitársaságnál – kigurult a Bombardier Dash 8 Q400-as típusú, turbólégcsavaros géppel a kifutópályára, majd a légi irányítás engedélye nélkül felszállt. Azonnal riasztották a légierőt, és két F15-ös emelkedett a magasba. Korábban arról szóltak a hírek: a balesetet az okozhatta, hogy a férfi nem tudott jól repülőt vezetni. Most viszont kiderült, hogy a halála előtti, a földi irányításnak azt mondta, megtört embernek érzi magát. A rendőrség szerint öngyilkosság történhetett, és azzal kapcsolatban is nyomoznak, hogy miként tudta a férfi ellopni a gépet. A Horizon Air vezetője, Gary Beck közölte: nem tudják, hogy Richard Russell honnan tudta, hogy kell irányítani a gépet.
A balesettel kapcsolatban Richard Russell családja közölte, hogy a történtek sokkolták őket. „Hűséges férj, szerető fiú és jó barát volt”, a hangfelvételekből pedig kiderül, hogy senkinek nem akart ártani – tették hozzá, és hangsúlyozták, hogy tényleg nagyon sokan szerették a férfit. Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! 

Repülőbaleset Indonéziában – Egy 12 éves fiú az egyetlen túlélő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.12. 13:57

Fotó: Handout / Papua's Cendrawasih Military Command / AFP
A gépen kilencen utaztak, a roncsokat vasárnap reggel találták meg.
Egy 12 éves fiú az egyetlen túlélője az Indonéziában történt repülőbalesetnek – írja a BBC. A gép roncsait vasárnap reggel találták meg egy Pápua Új-Guinea határán fekvő hegyoldalon. A Pilatus repülő szombat délután vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítással, röviddel azelőtt, hogy landolnia kellett volna az Oksibil repülőtéren. A gépen összesen kilenc ember tartózkodott. A baleset körülményeit vizsgálják.

Leszakadt egy vasúti híd – Tehervonat vagonjai zuhantak a szakadékba (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.12. 13:01

Fotó: Youtube
A jármű eddig ismeretlen okokból a javítás alatt álló vágányra futott rá. A Mediafax jelentése szerint ittas volt a mozdonyvezető.
Leszakadt egy javítás alatt levő vasúti híd, és szakadékba zuhant a dél-romániai Craiova közelében vasárnap reggel egy biodízelolajat szállító tehervonat öt vagonja. A balesetben senki nem sebesült meg. Az MTI a romániai hírtelevíziók és hírügynökségek közlése alapján azt írja, a 23 tartályvagonnal közlekedő tehervonat a 900-as romániai fővonalon a Kürtös-Lökösháza határátkelő felé tartott, amikor Craiovától mintegy tíz kilométerre, Carcea település közelében egy húsz méter magasan haladó völgyhíd beszakadt a szerelvény alatt. A vonat – egyelőre nem ismert okokból – a völgyhíd javítás alatt álló vágányára futott rá, amelyen korábban mintegy száz méteren felbontották a síneket. A mozdony és a szerelvény első vagonja ennek ellenére átjutott a völgyhídon, ám a következő vagonok terhe alatt mintegy ötven méter hosszan beszakadt a híd. Öt vagon zuhant a mélybe, két vagon a zuhanás határán áll. A romániai katasztrófavédelem illetékeseinek közlése szerint nincs robbanásveszély. A hatóságok most azon fáradoznak, hogy megakadályozzák az egyik tartálykocsiból kifolyt olaj továbbterjedését, vagyis hogy ne jusson a vizekbe és a termőtalajba. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a mozdonyvezető ittas volt, a leheletében 0,72 milligramm/liter alkoholt mutattak ki. A vasúti fővonalon várhatóan több mint 24 óráig szünetel a forgalom.