Droglabort buktattak le a rendőrök - Rengeteg kokaint foglaltak le

Publikálás dátuma
2018.08.13. 12:46

Fotó: police.hu
A helyszínen a kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközöket és vegyszereket találtak a rendőrök, valamint 80 millió forint értékű hígított kokaint.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 55 éves budapesti lakos ellen - írja a police.hu.
A férfi - a nyomozás alapján - több hónapja terjesztett a fővárosban kokaint, amit értékesítés előtt egy X. kerületi droglaborban különféle vegyszerekkel kevert.

A KR NNI munkatársai szombat délután, kokain eladása közben érték tetten gyanúsítottat és vásárlóját. A nyomozók kutatást tartottak a terjesztő lakásában, illetve az általa bérelt X. kerületi helyiségben, ahol egy jól felszerelt labort találtak.
A helyszínen a kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközöket és vegyszereket találtak, és 3200 gramm port, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokain.

A lefoglalt kábítószer – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.
A nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, vásárlóját kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.
Szerző

Ömlik a gáz Csengeren,18 embert kellett kimenekíteni

Publikálás dátuma
2018.08.13. 11:21
Illusztráció
Fotó: Népszava
Egy munkagép vágta el a gázvezetéket.
Munkagép vágott el egy gázvezetéket Csengeren, a Hunyadi utcában hétfő délelőtt - írja a katasztrófavédelem.
A gázömlés miatt az ott tartózkodóknak el kellett hagyniuk a környék lakóházait: a település önkormányzati tűzoltói összesen 18 embert kísértek biztonságos helyre.
Szerző

Baleset után három sérült gyereket hagyott az összetört autóban a távozó apa

Publikálás dátuma
2018.08.13. 09:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyerekek közül kettő a sajátja volt. Mindhárman megsérültek, 11 éves fiának még a keze is eltört. Vádat emeltek a férfi ellen.
A 39 éves férfi három gyermeket szállított aznap, mikor autójával az egyik kanyarban kisodródott, és a kerítést átszakítva egy templomkertbe hajtott - írja honlapján az ügyészség. Egy szobornak ütközve állt meg.
A gyerekek közülük - akik a balesetben mind megsérültek - kettő a saját gyermeke volt. A férfi tizenegy éves fiának a keze is eltört.
Ennek ellenére a gyermekekhez nem hívott segítséget, ehelyett saját magát szállíttatta el a helyszínről.

Az ügyészség a vádlottat a segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetével és közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Tettéért négy év szabadságvesztés is kiszabható.
Szerző