Klik;tanárhiány;Hajnal Gabriella;

2018-08-24 13:45:17

Egy napja még nem volt pedagógushiány a Klik-elnök szerint, most meg kevesli a matek- és fizikatanárt

A természettudományi területen kevés a pedagógus, vidéken pedig azért nehéz tanárt találni, mert nincs rájuk szükség – mondta pénteken Hajnal Gabriella. Egy nappal korábban még cáfolta az országos tanárhiányt.

 Bőven elférnének még pedagógusok a természettudományi tantárgyak oktatásában – mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke péntek reggel az M1 csatornán.

Az elnök szerint  változó a tanárlétszám a különböző tantárgyi területeken, az olasz nyelv oktatásában például többen vannak, mint amennyire szükség van- idézi szavait a 24.hu.

Gondok azokon a kistelepüléseken akadnak, ahol az iskola létszáma is nagyon alacsony. Azért is nehéz ezekre a településekre pedagógust találni, mert főállású tanárra szinte nincs is szükség – tette hozzá.

Hajnal nyilatkozata csak azért meglepő, mert a Magyar Hírlapnak csütörtökön még azt mondta, hogy nincs országos tanárhiány; az ellentmondást fokozandó, Hajnal azt is hozzátette a kormánypárti lapnak nyilatkozva, hogy idén sem lesz meg minden szükséges pedagógus a tanévkezdésre.

 

A 24.hu korábbi értesülése szerint jelenleg 2400 betöltetlen tanári állás lehet a rendszerben; Hajnal mindezt azzal ütötte el, hogy nyári szünet van, a pedagógusok ilyenkor váltanak állást, vagy épp mennek nyugdíjba.