Halálos motorbaleset, lezárták a 33-as főutat

Publikálás dátuma
2018.08.24. 13:55
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két autóval is ütközött egy motoros Besenyőtelek mellett, nem élte túl a karambolt.
  Balesetben meghalt egy motoros a 33-as főúton Besenyőtelek és Poroszló között, az utat lezárták – jelentette be péntek délután a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségi tájékoztatás szerint a főút 14-es kilométerénél, eddig tisztázatlan okból történt baleset során a motoros két személyautóval ütközött, majd életét vesztette.
Az utat a helyszínelés idejére lezárták. A Besenyőtelek felől érkezők Mezőtárkány felé, míg a Poroszló felől közlekedők Borsodivánka felé kerülhetnek, írja az MTI.
Szerző

Részeg gázolás: tizenhét métert repült a babakocsi

Publikálás dátuma
2018.08.24. 12:06
Helyszínelés nyomjelei a szentendrei gázolás után
Fotó: ugyeszseg.hu
Csodával határos módon élte túl az ütközést egy szentendrei kismama, akit gyerekével együtt sodort el egy ittasan vezető sofőr. A gázoló elmenekült, aztán bámészkodóként tért vissza a a baleset helyszínére.
Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki ittasan úgy gázolt el egy babakocsit toló nőt Szentendrén, hogy az anya és a babakocsi több mint tíz métert repült a levegőben. A vádlott 2016 októberében a késő délutáni órákban részegen vezetett Szentendre utcáin. Vérének etil-alkohol koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt. A sértett ekkor éppen a Kálvária út szélén tolta a babakocsit, amelyben egy csecsemő aludt. Az anya rikító rózsaszín dzsekit viselt, a babakocsi színkombinácója feltűnő, narancssárga-szürke volt – emlékeztet vádiratában az ügyészség.
A sofőr a Kálvária úthoz érve ki akart kerülni egy autót, azonban ittassága miatt nem vette észre a babakocsit toló nőt: nekihajtott anyának és gyermekérnek. Az ütközés következtében a nő a motorháztetőre vetődött, a szélvédőnek csapódott, majd az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre zuhant. A babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel a motorháztető szélének csapódott, és az elütés helyétől mintegy 17 méterre a füves területre repült. A babakocsi a kerekeire esett, megingott és eldőlt.
A férfi megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között. A  személyleírások alapján azonban a rendőrök felismerték a vádlottat a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset folytán az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el. A csecsemőnek nem esett baja.
A sofőr ellen súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfi ügyében, akinek bűnösségéről a Szentendrei Járásbíróság fog dönteni.
Szerző

Kamionok ütköztek, teljes útzár a román-magyar határátkelőnél

Publikálás dátuma
2018.08.24. 07:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A román-magyar határtól egy kilométerre történt a baleset az M43-as sztrádán, a Csanádpalota felé tartó forgalom leállt az ütközés miatt.
Kamionbaleset okoz komoly torlódást az M43-as sztráda csanádpalotai szakaszán, egy kilométerre a határátkelőtől. 
A két kamion eddig tisztázatlan körülmények között ütközött, az egyik jármű pedig keresztbe fordult az úttesten a karambol következtében, és átszakította a szalagkorlátot – a balesetben a torlaszt képező kamion sofőrje megsérült.
A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére a határátkelő felé teljes útlezárásra számíthatnak az utazók, míg a Szeged felé tartó forgalom csak a külső sávot használhatja - tudatta honlapján a rendőrség.
Szerző