Előfizetés

Ön játszott? Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2018.08.26. 16:47
Shutterstock illusztráció
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 34. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 2 (kettő) 4 (négy) 10 (tíz) 14 (tizennégy) 17 (tizenhét) 36 (harminchat) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 19 darab, nyereményük egyenként 705.710 forint; 4 találatos szelvény 1.738 darab, nyereményük egyenként 7.715 forint; 3 találatos szelvény 30.500 darab, nyereményük egyenként 1.710 forint.

Magyar és szovjet hadisírokat „szentelt meg” Németh Szilárd

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.26. 16:12
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szovjet és magyar hadisír előtt tiszteleg
Fotó: Facebook/Németh Szilárd
A honvédelmi államtitkárrá avanzsált Németh Szilárd Lezsák Sándorral koszorúzott a csólyospáli temetőben, aztán az Orosz Konföderáció követségi tanácsosa mellett a síron túli megbékélésről beszélt.
„Csólyospáloson egy magyar és egy szovjet felújított hadisírt szenteltünk meg Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével, Á. Fúrús János polgármesterrel és az orosz föderáció képviselőivel szentmisét követően katonai tiszteletadás mellett” - írta Facebook-oldalán Németh Szilárd. A parlamenti államtitkár arról nem tett említést, hogy a szentelést egy pap végezte, így bejegyzéséből úgy tűnhet, hogy neki, vagy említett társainak ehhez is jogosultsága van - csak az oldalra feltöltött képekről derül ki, hogy az eseményen két lelkipásztor is részt vett.
Az MTI összefoglalója szerint Németh arról beszélt a koszorúzással kísért megemlékezésen, hogy, a II. világháborúban a hazánkban elesett katonák emlékét mindenkor tiszteletben tartják, azokét is, akik egykor ellenünk harcoltak. Az államtitkár szerint fontos azoknak is megadni a végtisztességet, akik azt évtizedekig nem kaphatták meg, és jeltelen sírokban nyugodtak. Nem teszünk különbséget a hazánk területén nyugvó katonák között, minden nemzet fiai egyaránt megérdemlik a végső nyugalmat - mondta Németh Szilárd. Emlékeztetett arra is, hogy Magyarországon több mint százezer szovjet, több tízezer német, és több ezer bolgár, román, és sok más nemzetiségű katona halt meg. Az ünnepségen részt vett Afonina Alla, az Oroszországi Föderáció nagykövetségének tanácsosa , aki hozzátette, közel százezer szovjet katona hunyt el magyar területen, és mintegy hatvanezernek a nevét még ma sem tudják. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szerint ez a nap a megbocsátás, a közös gyász, a közös megemlékezés és a közös imádság napja. Mint mondta, az elhunyt katonák nem ellenségek, ezért meg kell adni nekik azt a végtisztességet, amit joggal várunk el, és joggal kapunk meg szerte a világban, a Kárpát-medencében és azon túl. 
Á. Fúrús János, Csólyospálos polgármestere elmondta, két éve vetődött fel a sírfelújítások gondolata, amit Lezsák Sándor javasolt és a Nemzeti Fórum Egyesület is támogatott. Hozzáétette: azt még kutatni kell, kik voltak azok a magyar és szovjet katonák, akik 1944 őszén, a község környékén vívott harcokban haltak meg. A szovjet katonai síron ez a felirat áll: „A magyar nép szabadságáért életüket áldozó szovjet katonák emlékére.”

„Politikamentes” 2Rule-polót osztanak a paksi futóversenyen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.26. 15:09
A DVTK játékosainak 2Rule-pólója. Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Mészáros Lőrinc csodamárkáját most már egy civil futóverseny részvevői is viselhetik. Persze, politikáról szó sincs az ügyben.
Már nem csak a a Felcsút, vagy a DiósGyőr focistái, de amatőr sportolók is hordhatják a Mészáros Lőrinc sportmárkáját: az állami médiában ingyen reklámozott, a nyilvános szakítóteszten azonban elbukó mezt a paksi ATOMfutás és a brutálATOM versenyek résztvevőinek ajánlották fel a szervezők, egyéb ajándékok mellett – vette észre a 24.hu.
Alig néhány órával kiküldött, az előnevezési határidőre figyelmeztető levelükben legalábbis ezzel büszkélkedtek, kiemelve, hogy a
„garantáltan politika mentes”

ruhát az országban először itt kaphatják majd meg a futók, bár hamarosan egy fővárosi márkaüzletben is elérhető lesz. A 2Rule-t a kormánysajtó egyébként úgy próbálja beállítani, mint az első és egyetlen magyar sportmárkát. a Népszava ugyanakkor korábban megírta: legalább nyolc hazai cég foglalkozik sportszergyártással, bár az tény, ők nem álmodhattak olyan támogatásról, mint amit a Mészáros-cég kapott.