Ágyhoz kötött idős nőtől lopott egy férfi Hajdúböszörményben

Publikálás dátuma
2018.08.28. 11:20
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi 100 ezer forintot vett el a mozgásképtelen asszonytól, majd elfutott.
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki bement egy beteg asszony szobájába, és elvette a kezében lévő pénzt – derül ki az ügyészség közleményéből. A férfi még június 1-jén, délután jelent meg a hajdúböszörményi háznál, mivel az ott lakó ismerősét akarta meglátogatni. A házban azonban egyedül a mozgásában teljes mértékben korlátozott, ágyhoz kötött asszony volt, aki épp a pénzét számolta. Ebben a pillanatban lépett be hozzá a vádlott, aki az ismerősét kereste, majd hirtelen odament az asszonyhoz, a kezéből kikapta a 100 ezer forint készpénzt, majd elfutott.  A közleményben kiemelik, hogy az idős nő végtagjait amputálták, ezért állandó jelleggel ágyhoz kötött, így állapotánál, illetve fogyatékosságánál fogva védekezésre képtelennek tekintendő a Büntető Törvénykönyv szerint. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben 100 ezer forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.
Szerző

Eltűnt egy 12 éves kislány Budapesten

Publikálás dátuma
2018.08.28. 10:52

Fotó: police.hu
A rendőrség az állampolgárok segítségét kéri Bíró Erika megtalálása érdekében.
A police.hu azt írja, a lány augusztus 24-én XXI. kerületi otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról és a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Bíró Erika 140 centiméter magas, vékony testalkatú, barna szemű, szőkésbarna haja vállig érő, egyenes. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.
Szerző

Három autó karambolozott az M3-ason, többen megsérültek

Publikálás dátuma
2018.08.28. 10:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset Hatvan közelében, a főváros felé vezető irányban történt.
Összeütközött három autó az M3-as autópálya 48-as kilométerszelvényénél – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesetben többen megsérültek, elsődleges információk szerint egyikük súlyosan. A hatvani hivatásos tűzoltók megkezdték a járművek áramtalanítását. A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint az ütközésben négyen sérültek meg. A helyszínelés és műszaki mentés 10 óra 50 perckor véget ért, így a forgalomkorlátozást már feloldották.
Szerző
Témák
M3-as baleset
Frissítve: 2018.08.28. 11:35