Nagyfeszültségű villanyoszlopot döntött ki egy kamion Mohácson

Publikálás dátuma
2018.09.03. 16:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy másik oszlop egy autóra borult, az érintett szakaszt lezárták.
Kidöntött egy nagyfeszültségű villanyoszlopot egy nyerges vontató Mohácson, az ipari parkhoz vezető úton. A jármű egy másik oszlopot egy személyautóra borított – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az első hírek szerint a balesetben senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Szerző
Témák
Mohács baleset

Két és fél évet kapott a szökés miatt a sopronkőhidai börtönből meglépett férfi

Publikálás dátuma
2018.09.03. 15:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Azt mondta, haza akart menni, hogy „levágja annak a kezét”, aki kezet emelt a fiára. Az ítélet nem jogerős.
Két és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Soproni Járásbíróság hétfőn, első fokon azt a férfit, aki januárban megszökött a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetből – tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t. Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy J. I. – akit korábban életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak – tavaly március óta gépkezelőként dolgozott a büntetés-végrehajtási intézet területén működő gyertyaüzemben. A férfi január 12-én rosszullétre hivatkozva többször is kiment munkahelyéről a mosdóba. Amikor az üzemnél egy teherautóra az ott dolgozók felpakolták a készterméket, a vádlott bemászott az utolsóként felrakott hulladéktároló dobozba, így jutott ki az intézet területéről. Miután a szökést észlelték, a bv-intézet értesítette a járművezetőt, aki megállt a teherautóval. Ekkor a férfi kimászott a dobozból, és az addig rejtegetett civil ruhába átöltözve leugrott a járműről. A közeli kiskertekben és a temetőben bujkált addig, amíg elfogták. A férfi beismerte bűnösségét. Azt mondta, azért kísérelte meg a szökést, mert megtudta, hogy valaki fejbe verte a fiát egy baltával. Vallomása szerint haza akart menni, hogy „levágja annak a kezét”, aki kezet emelt a fiára. A bíróság nem vette figyelembe enyhítő körülményként ezt a védekezést, és kizárta a többszörös visszaeső vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét. Az ítélet nem jogerős.
Szerző
Frissítve: 2018.09.03. 18:25

Halálos baleset a 71-es főúton

Publikálás dátuma
2018.09.03. 15:14

Fotó: police.hu
Segédmotoros kerékpár és autó ütközött Balatonakarattyánál, a balesetben egy 74 éves férfi életét vesztette.
Összeütközött egy segédmotoros kerékpár és egy autó a 71-es főút 2. kilométerszelvényében, Balatonakarattya külterületén hétfő délelőtt – írja a police.hu. A baleset következtében a segédmotoros kerékpárt vezető 74 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A személygépkocsi sofőrje – aki egyedül utazott a járműben – nem sérült meg. A rendőrök a baleset helyszínelését és műszaki mentését befejezték, a forgalom ismét zavartalanul halad.
Szerző
Frissítve: 2018.09.03. 22:04