Előfizetés

Elfoghatták a soroksári kocogó nő gyilkosát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.07. 14:20
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az öt éve történt gyilkosság ügyében egy férfit őrizetbe vettek. Feltehetően a gyilkos bűntársáról van szó.
Szeptember 6-án egy férfit gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség a 2013-as soroksári gyilkosság ügyében

- írja a police.hu. Az ügy további részleteiről a hatóságok rövidesen bővebb tájékoztatást adnak.
Egy koronatanú jelentkezése segíthetett a bűnügy felderítésében, aki augusztus elején azzal kereste meg a rendőrséget, hogy volt élettársa, egy ipari alpinista követhette el a gyilkosságot. Minthogy azonban az ipari alpinista már nem él - saját életének is erőszakkal véget vetett -, a tettestársa lehet az őrizetbe vett férfi.
Korábban közzétett rendőrségi felvétel
Fotó: Police.hu
A rendőrség két férfi DNS-ét fedezte fel a tetthelyen. Mivel a bűncselekményt a nyomok alapján rekonstruálni tudták a nyomozók, egyértelmű, hogy az egyikőjük domináns, a másik neki alárendelt volt a gyilkosság elkövetésekor.

Gyárfás zsarolásával is gyanúsítják az Aranykéz utcai robbantót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.07. 13:56

Fotó: Németh András Péter
A kormányközeli lap kiszivárogtatta, pénteken a rendőrség is megerősítette, hogy újabb ügyben gyanúsították meg az amúgy életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Jozef Rohácot.
Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a már jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohácot - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-nek. Az ORFK ugyanakkor nyomozás érdekeire tekintettel nem adott ki több információt az ügy részleteiről
Csütörtökön a kormányközeli PestiSrácok.hu írt arról, hogy már Jozef Rohác is gyanúsítottja annak a zsarolási ügynek, amelynek célpontja az úszószövetség korábbi elnöke, Gyárfás Tamás volt. Információik szerint Jozef Rohác terhére azt rója a hatóság, hogy az ő utasítására dobták be Gyárfás postaládájába azt a hangfelvételt, amelynek köszönhetően végül az egykori úszószövetségi elnököt is meggyanúsították a Fenyő-ügyben.
A négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János médiavállalkozó sérelmére elkövetett gyilkosság ügyében Jozef Rohácot tettesként életfogytiglanra ítélték azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a 62 éves férfi feltételes szabadlábra bocsátásnak lehetősége. 
Az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság ügyében felbujtóként súlyos büntetést kapott  Portik Tamás, az 51 éves férfinek még legalább 10 év van hátra jogerős szabadságvesztéséből. A Fenyő-gyilkosság ügyében idén áprilisban felbujtóként meggyanúsították Gyárfás Tamás sportvezetőt, aki azonban tagadta bűnösségét. Jozef Rohác augusztus 14-én beismerte a rendőrségen, hogy több mint két évtizede ő ölte meg Prisztás Józsefet.

Hármas karambol, sérültek Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.07. 12:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Három autó szaladt egymásnak a Fóti úton, a baleset helyszínén torlódik a forgalom.
Két sávot zártak le péntek délelőtt a Fóti út és Labdarúgó utca kereszteződésénél, ahol hármas karambol történt. A balesetben két ember megsérült, őket kórházba szállították, a helyszínen zajlik a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés.
Az érintett útszakaszon rendőrök irányítják a forgalmat, a helyszínelés végéig torlódásra lehet számítani a kereszteződésben.