munkaerő;hotel;Győr;

2018-09-08 11:47:00

Az összes pincér felmondott győri Rába Hotelben

Állítólag a vezető beosztásokban lévők is beálltak felszolgálni.

A győri Rába Hotel valamennyi pincére felmondott a közelmúltban, ezért nem is fogad most külsős vendégeket a szálloda földszintjén működő Belga söröző – tudta meg a kisalfold.hu. Információik szerint a hotel szállóvendégeit ki tudják szolgálni, beugró emberekkel.

A portál kiemeli, hogy a szakács- és pincérhiány, illetve annak oka, hogy a határ túloldalán minimum a kétszeresét lehet keresni a magyar béreknek, nem új keletű. Most több forrásból is úgy értesültek, hogy a közelmúltban valamennyi pincér felmondott Győr legnagyobb szállodájában. A hotel vendégeit ki tudják szolgálni: névtelen forrásaiktól úgy tudják, ezt úgy lehet megoldani, hogy a hotel munkatársait is beosztják felszolgálni addig, amíg a szükséges létszám nem lesz meg. Hét-nyolc embert kell találni, addig viszont tényleg mindenki felszolgál(t), ha kell(ett), állítólag a vezető beosztásokban lévők is. Információik szerint van már olyan, aki visszatért a hotelbe, de szükség van további toborzásokra.

A Rába Hotel vezetője, Bánhegyi Balázs a portál megkeresésére közölte: az elmúlt néhány hónapban jelentős változások történtek a szállodában, és céljuk, hogy magasabb színvonalra emeljék a szolgáltatásaikat és a vendégélményt. A fejlesztések részeként hamarosan új éttermi igazgató érkezik, akinek feladata a kínálat tudatos újragondolása, vonzóbbá tétele és egy elkötelezett munkatársakból álló csapat felállítása is.