Orbán Viktor;Tarlós István;Simonka György;

2018-09-08 10:26:43

Semmi sem tartja vissza a fideszes politikusokat attól, hogy gyerekekkel kampányoljanak

László Tamás esete jól illik Simonka pólói, Orbán ovis videója és Tarlós fogkeféi mellé.

A XV. kerületi helyi választási bizottság szerint megsértette a választási eljárásról, valamint a nemzeti köznevelésről szóló törvényt a fideszes László Tamás - vette észre a hvg.hu.

A kerület korábbi polgármestere, az időközi polgármester-választás fidesz-KDNP-s jelöltje a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola tanévnyitóján vett részt, amelyen a választási bizottság szerint

bizottság indoklásában az áll: ez a választási kampánytevékenység lényege. Emellett azt írják, hogy

Ezt igazolja az is – folytatódik a szöveg –, hogy László Tamás nem a Konytfa iskolában mondta el először ugyanezt a beszédet: pár nappal korábban, augusztus 30-án sajtótájékoztatót tartott, amelyen „e kifejezetten politikai kommunikációs tevékenysége keretében ugyanazokat a gondolatokat fejtette ki, mint később” a tanévnyitón. A helyi választási bizottság eltiltotta a további jogsértéstől László Tamást.

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy a politikust eltiltották az iskolai kampányolástól: a portál felidézi, hogy az országgyűlési választás előtt, még márciusban narancsot és fideszes tollat osztogatott – ugyancsak a Kontyfa iskola előtt – a gyerekeknek, akkor is elmarasztalták. 

Nem egyedülálló eset

Már korábban is többször elmeszeltek fideszes politikusokat azért, mert gyerekeket "rántottak be" a kampányba.

Orbán sem úszta meg

Orbán Viktor miniszterelnök sem riad vissza attól, hogy gyerekekkel kampányoljon.