Micsoda ötlet, éjszakai boksz a kaposvári főtéren!

Publikálás dátuma
2018.09.07. 14:38

Fotó: Népszava
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Erdei Zsolt is a helyszínen követte a küzdelmeket.
Kilencedik alkalommal tartották meg csütörtökön Kaposvárott az id. Süllős Gyula nemzetközi ökölvívó emlékversenyt. Idén is éjszakába nyúlt a viadal, amelyen a magyarok mellett ukrán és szlovák versenyzők is kötelek közé léptek.
Négy korosztályban és tizenkét súlycsoportban három órán át versengtek egymással az ökölvívók a kaposvári Fő utcáról nyíló Vigasságok terén felállított ringben a nézők, köztük Erdei Zsolt bokszelnök legnagyobb megelégedésére.
A torna idősebb Süllős Gyulának állított emléket, aki hosszú éveken át támogatta a sportágat, négy somogyi klubot segített anyagilag, ahogy a Vasas ökölvívó szakosztályát is.
Szerző
Frissítve: 2018.09.08. 14:43

Londonban is tudnak a magyar szurkolói klubról

Publikálás dátuma
2018.09.07. 12:30
Volt, hogy már több mint kétszázan szurkoltak együtt
Fotó: CHELSEA SZURKOLÓI KLUB
Az angol labdarúgócsapat magyarországi szurkolói klubja utazásokat is szervez a kedvencek meccseire, a kékek Mol-Vidi elleni budapesti találkozóján viszont nem biztos, hogy beférnek tagjai a vendégszektorba.
A Chelsea magyarországi rajongóinak klubja 2006-ban alakult bejegyzett szurkolói egyesületként. Így van lehetősége saját bevételekre szert tenni, például a felajánlható adók egy százalékából.
„Sok helyen van nagyobb szükség az egy százalékra, ezzel tisztában vagyunk, de szívesen vesszük, ha valaki úgy dönt, minket szeretne támogatni” – mondta a Népszavának Kaposi Dávid, aki egyik alapító tagja volt a szurkolói klubnak, melynek két éve az elnöke.
A szurkolói klub közös meccsnézést szervez tagjai számára, illetve segít belépőt szerezni a kedvencek külföldi mérkőzéseire.
„A Chelsea bajnoki meccseire csak a tagjainknak tudunk segíteni jegyet szerezni – árulta el a magyarországi rajongók vezetője. – Nálunk évi háromezer forint a tagdíj, ami havi 250 forintot jelent és egy futballszezonra érvényes a tagság. A másik lehetőség, hogy 26 fontért valaki Londonban, a Chelsea-től vásárol tagságot. Aki nem rendelkezik egyikkel sem, annak sajnos nem tudunk segíteni jegyet szerezni a mérkőzésekre.”
A magyarországi klub működését Angliában is nyomon követik, a Chelsea minden szezonban tájékoztatást kér (és kap) a szurkolói egyesület tevékenységéről, létszámáról.
„Szezononként változik a létszámunk, ez természetesen összefügg a csapat eredményességével is, az előző szezonban százharminc tagdíjfizetőnk volt, viszonyítás kérdése, hogy ez sok vagy kevés – fejtegette Kaposi. – Skandináviában több ezer tagja van a Chelsea szurkolói klubjának, itthon nincsenek információim a többi hasonló klub taglétszámáról, a nagyobb csapatoknál minden bizonnyal többen vannak. A Chelsea minden külföldön található szurkolói klubjától kér éves beszámolót, és ennek függvényében lehet tőle jegyet igényelni. A Mol-Vidi idegenbeli Európa-liga csoportmérkőzésére október 4-re az idő rövidsége miatt nem igényeltünk jegyeket, hanem vettünk tizenötöt, klubunkból ennyien utaznak el erre a találkozóra.”
Kuszább a helyzet a fehérváriak budapesti meccsével a londoni kékek ellen: a december tizenharmadiki budapesti találkozóra – amit a Groupama Arénában rendeznek – a Vidi már árulja a jegyeket, a Chelsea viszont még nem. A magyarországi szurkolói klub tagjai a vendégszektorból szeretnének szurkolni, de nem biztos, hogy a Chelsea-től tudnak venni belépőt.
„A több csoportellenfélhez képest (BATE, PAOK) Budapestet tudják a legkönnyebben és legolcsóbban elérni az angol szurkolók, ezért nem kizárt, hogy az összes jegyet eladják a szigetországi drukkereknek a vendégszektorba – vázolta a lehetőségeket a szurkolói klub irányítója. – Ezért azt tanácsoljuk a tagjainknak, hogy menjenek biztosra, vegyék meg a belépőket Budapesten, és próbáljanak a vendégszektorhoz legközelebbi helyekre jegyet szerezni.”

Nők kisebbségben

A Chelsea magyarországi szurkolói klubjának tagjai közül körülbelül öt-tíz százaléka nők aránya. Viszont Kaposi Dávid elárulta, hogy az egyik legfanatikusabb rajongó, aki a csapat legfontosabb meccseit a helyszínen, Londonban nézi meg, egy női drukker.

A magyarországi szurkolói klubok napi szinten nem tartják egymással a kapcsolatot, de közös futballtornákon időnként találkoznak egymással. A chelsea-seknek az Arsenal csoportjával a legjobb a viszonyuk, de másokkal is szerveznek közös meccsnézést.
„Egy-egy bajnoki rangadót a két rivális szurkolói csoportja egy-egy étteremben vagy kocsmában együtt szurkol végig, ilyenkor mi is énekeljük azokat a dalokat, amikkel Angliában egymást piszkálják a drukkerek, nagyon jó hangulatúak ezek a találkozók, ugratások, piszkálódások vannak, balhé nincs – hangsúlyozta a chelsea-sek vezetője. – A legtöbben 2017 májusban az FA Kupa-döntőn voltunk, akkor több mint kétszázan szurkoltunk a csapatnak. Erre a meccsre különböző játékokat szerveztünk, volt tombolahúzás is, nagyon jól sikerült ez az összejövetelünk.”

Emlékezetes túrák

A magyarországi szurkolói klub tagjai nemcsak Londonba utaznak el egy-egy érdekesebb mérkőzésre. Voltak Kolozsváron, Zsolnán, Torinóban is, amikor ott léptek pályára a kedvencek európai kupameccsen. Szívesen idézik fel a klubban a 2012-es Bajnokok Ligája-döntőt is, amit a Chelsea tizenegyesrúgásokkal nyert meg Münchenben a Bayern ellen. Bár nem minden klubtag jutott be az arénába, azoknak is óriási élmény volt ez a találkozó, akik a bajor fővárosban óriáskivetítő előtt izgulták végig a finálét.

Tenisztörténelem - Babosék a US Open döntőjében

Publikálás dátuma
2018.09.07. 08:21
Facebook/Babos Tímea
Fotó: Facebook/Babos Tímea
Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyének fináléjába - írta az MTI.
 A második kiemelt magyar, francia kettős a közép-európai idő szerint péntek hajnali elődöntőben a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai duóval találkozott. A verseny honlapja szerint az első szettben egy gyors brékváltás után úgy jutottak el 4:4-ig a felek, hogy mindenki simán hozta a maga adogatását. A felvonás hajrájában Babosék a legjobbkor vették el ismét ellenfelük szerváját, s ezt követően egy könnyed adogatójátékkal nyerték meg a 33 percig tartó játszmát.
A második játékrészben a tavaly a cseh Andrea Hlavackovával világbajnok magyar játékos és francia társa megint egyből brékelt, és 5:4-nél a győzelemért adogathatott. Ekkor kicsit elbizonytalanodott a második kiemelt duó, így Stosurék kiegyenlítettek. A rövidítésbe torkolló szettet végül mégis Babosék nyerték: a harmadik mérkőzéslabdájukat kihasználva jutottak be a US Open fináléjába. Az elődöntő 1 óra 33 percig tartott.
"Nehéz mérkőzés volt, szerintem most nem játszottuk a legjobb teniszünket. Kifejezetten rosszul szerváltunk, talán ezt valamilyen szinten befolyásolta, hogy fedett pályán volt az elődöntő"

- mondta a találkozót követően honlapján a 25 éves Babos.

"A lényeg, hogy az ilyen nehéz meccseken, amikor nem megy annyira, akkor is küzdünk, harcolunk, megpróbálunk megoldást találni. Ez most is sikerült"

- tette hozzá a párosban világelső magyar teniszező.

 Babos Tímea győzelmével történelmet írt, ugyanis ő az első magyar játékos, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság valamelyik felnőtt versenyében döntőzhet.
Az Australian Open-bajnok magyar, francia páros a 13. kiemelt Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettőssel vívja majd a finálét magyar idő szerint vasárnap este hétkor.
Eredmény: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)- Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai) 6:4, 7:6 (7-4)
Szerző