Tűz ütött ki egy kelenföldi kollégiumban

Publikálás dátuma
2018.09.10. 20:30
Illusztráció / Népszava fotó
Egy földszinti szobában csaptak fel a lángok, a tűzoltók az egész kollégiumi komplexumot kiürítették.
Tűz miatt kiürítettek egy kollégiumot a budapesti Dayka Gábor utcában hétfőn, kora este - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A tűzeset az ELTE újbudai létesítményében történt. 
Kisdi Máté szóvivő elmondta, a tűz a három szintes kollégium egyik földszinti szobájában keletkezett. A lángokat megfékezték, megakadályozták a tűz továbbterjedését. A fővárosi katasztrófavédelem szerint három vízsugárral oltották a lángokat, majd hőkamerával is átvizsgálták a kollégium földszintjét, tűzgócok után kutatva. 
A katasztrófavédelem tájákoztatása szerint senki nem sérült meg, de az épületet mindenkinek el kellett hagynia, a tűzoltók több mint 400 embert tereltek az utcára. A tűz eloltása után a felső emeletek lakói visszatérhetnek  szobáikba – a kollégium vezetősége időközben egy társalgót nyitott meg nekik, a hallgatók itt várhatnak, amíg vissza nem kapcsolják az áramot az épületben. A földszinten lakók elhelyezéséről szintén a kollégium gondoskodik. 
Szerző
Frissítve: 2018.09.10. 20:48

Letartóztatták a badacsonyi gyilkosság gyanúsítottjait

Publikálás dátuma
2018.09.10. 20:06
Helyszínelő fotózza a badacsonyi gyilkosság bűnjeleit
Fotó: police.hu
A két gyanúsított halálra ütlegelt és rugdosott egy fiatal füredi férfit a rendőrség szerint. Nem maradhatnak szabadlábon.
Hétfőn bírósági döntéssel tartóztatták le azt a két férfit, aki gyanú szerint szeptember 8-án agyonvert egy számukra ismeretlen személyt Badacsonyba, írja a police.hu.
A támadást egy parkolási vita előzte meg – az Index szerint az áldozat egy fiatal füredi borász volt, akinek az életébe került, hogy vitatkozni mert a társaság mellé autóval behajtó, tilosban leparkoló gyanúsítottakkal.
A 29 és 34 éves, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyanúsítottak az erőszak után menekülni próbáltak, de árokba hajtottak; a portál úgy tudja, a környéken dolgozó biztonságiak állították meg őket azzal, hogy könnygázt fújtak be autójukba. A két férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, már ki is hallgatták őket.
Szerző
Frissítve: 2018.09.10. 20:08

Fegyverrel lőttek arcon egy vállalkozót Kámon

Publikálás dátuma
2018.09.10. 18:54
A vállalkozó autója, minden ablakát kilőtték
Fotó: 112press.hu
A férfi megbeszélt találkozóra ment, a helyszínre érve viszont tüzet nyitottak autójára. Felesége is mellette ült a támadás pillanataiban. Testvére szerint a tőrbe csalt vállalkozót egyszerűen ki akarták végezni.
Rálőttek egy vállalkozóra hétfőn délelőtt Vas megyében - írja a 112press.hu. A portáltól úgy tudjuk, hogy Kámon történt az eset, a 62 éves bútorasztalos, dísztárgykészítő pedig egy korábban egyeztetett találkozóra ment Mercedesével – megbeszélt találkozó helyszínén azonban fegyverrel vártak rá. (Korábban tévesen írtuk, hogy a sértett is Vas megyei, valójában Fejér megyei lakos -a szerk.)  A támadó belőtt az autó ablakán, többször is tüzelt a sértettre, aki arcán, nyakán, hátán is megsérült. Felesége is az autóban ült, de ő lebukott a kesztyűtartó mellé, így nem érte találat.  A lap szerint az asztalost azzal az ígérettel csalták a Kám melletti erdőhöz, hogy közel 80 kiló agancsot adnának el neki – ám azzal valószínűleg nem számoltak, hogy felesége is elkíséri majd. A lövések akkor érték a sértettet, amikor a megbeszélt helyszínhez érve kiszállt a kocsiból, hogy félre rugdossa az utat borító faágakat- írja a estére már új részleteket megismerő portál.
A meglőtt férfi testvére a 112Press-nek azt mondta, bátyján életmentő műtétet hajtottak végre, az állkapcsába csavar került. A testvér maga is beszélt a feltételezett támadóval, mivel vasárnap ő vette fel a telefont, a 30 év körülire saccolt férfi pedig elmondta, hogy úgy kapta a telefonszámot egy korábbi üzletfelüktől, ebben pedig semmi szokatlan nem volt.  Az áldozatot a hozzátartozó elmondása alapján a fején több helyen, a mellkasán és a vállánál érte golyó és sörét. A beszerzett adatok alapján a vállalkozóra nem egy fegyverből tüzeltek.
Megkerestük a Vas megyei rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, elfogták-e már a gyanúsítottat, valóban több támadóról van szó, és milyen jogcímen indított eljárást az ügyben a rendőrség. A helyi sajtóosztály azzal hárította kérdéseinket, hogy „pillanatnyilag nem tudnak információval szolgálni” a kámi esetről.  A két fegyveres támadás mindesetre egyértelműen arra utal, hogy két támadó is lehetett, akik arra számíthattak, hogy több százezer forint lesz az áldozatnál. Levélben is érdeklődtünk a főkapitányságnál, ha mégis érkezne válasz, frissítjük cikkünket.
Szerző
Frissítve: 2018.09.10. 21:52