belváros;bontás;Rogán Antal;óvoda;játszótér;

2018-09-11 07:51:38

Óvodások alól bontották el a játszóteret a belvárosi Bástya utcában

Egy befektetőé a Bástya utcai óvoda játszótere, a területet még 2012-ben adta el a Rogán Antal vezette önkormányzat. A tulaj emberei most módszeresen bontani kezdték a játékokat.

Játszó gyerekek mellett bontotta el egy férfi az V. kerületi, Bástya utcai óvoda szabadon használható játszóterének elemeit – írja a Mérce. A bontásra Schiffer-András Facebook-posztban hívta fel a figyelmet.  

A lap Losonczy Páltól, a Jobbik kerületi önkormányzati képviselőjétől úgy tudja, hogy az óvoda kertje közös ingatatlanon helyezkedik el egy parkolóval. Ezt a területet még 2012-ben adta el az akkor még Rogán Antal vezette önkormányzat, hogy a területen lévő szabadon használható játszóteret lebontsák, és az óvoda zárt kertje mellett felépüljön a parkoló. 

Losonczy információi szerint a területet 2012-ben egy cég vásárolta meg, amely azóta felszámolás alá került, az ingatatlant pedig elárverezték. Csonka Krisztián, az LMP helyi képviselője hozzátette, a kerület is licitált a parkolót és az óvoda játszóterét magában foglaló területért, de keveset ajánlottak, így egy befektető vette meg. 

Az új befektető állítólag azért kezdett ilyen drasztikus intézkedésbe, mert az önkormányzat nem ad ki neki építési engedélyt a parkoló területére. Hiába kereste az önkormányzatot személyesen és levélben is, nem válaszolnak neki. Pedig állítása szerint még azt is felajánlotta, hogy az óvoda kertjét térítés nélkül használhatná az önkormányzat.

Most ott tart a dolog, hogy szépen lassan a befektető embere bontja le az óvoda kertjében lévő játékokat és egyéb tárgyakat, a szülők pedig kétségbeesetten nézik a kerítésen kívül, hogy mi lesz a gyerekeik játszóterével.