Előfizetés

Lakás lángolt a Józsefvárosban, egy ember meghalt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.11. 08:11
Képünk illusztrációAFP Fotó: Massoud Hossaini
Felhalmozott újságok égtek a Múzeum utcai bérház egyik ingatlanában, a tűzoltók egy sérültet és egy halottat is találtak a lakásban.
Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat keddre virradó éjszaka a VIII. kerületi Múzeum utcában. A lángok egy helyi bérház első emeleti ingatlanában csaptak fel összehordott újságkötegek és ruhadarabok égtek – jelentette a fővárosi katasztrófavédelem. 
 A tűzoltók egy sérült embert menekítettek ki a füstből, akihez mentőt hívtak –  további felderítés közben pedig egy halottat találtak. Hogy az áldozat a tűzeset következtében halt meg, arra a katasztrófavédelem közleménye nem tért ki. 

Tűz ütött ki egy kelenföldi kollégiumban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.10. 20:30
Illusztráció / Népszava fotó
Egy földszinti szobában csaptak fel a lángok, a tűzoltók az egész kollégiumi komplexumot kiürítették.
Tűz miatt kiürítettek egy kollégiumot a budapesti Dayka Gábor utcában hétfőn, kora este - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A tűzeset az ELTE újbudai létesítményében történt. 
Kisdi Máté szóvivő elmondta, a tűz a három szintes kollégium egyik földszinti szobájában keletkezett. A lángokat megfékezték, megakadályozták a tűz továbbterjedését. A fővárosi katasztrófavédelem szerint három vízsugárral oltották a lángokat, majd hőkamerával is átvizsgálták a kollégium földszintjét, tűzgócok után kutatva. 
A katasztrófavédelem tájákoztatása szerint senki nem sérült meg, de az épületet mindenkinek el kellett hagynia, a tűzoltók több mint 400 embert tereltek az utcára. A tűz eloltása után a felső emeletek lakói visszatérhetnek  szobáikba – a kollégium vezetősége időközben egy társalgót nyitott meg nekik, a hallgatók itt várhatnak, amíg vissza nem kapcsolják az áramot az épületben. A földszinten lakók elhelyezéséről szintén a kollégium gondoskodik. 

Letartóztatták a badacsonyi gyilkosság gyanúsítottjait

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.10. 20:06
Helyszínelő fotózza a badacsonyi gyilkosság bűnjeleit
Fotó: police.hu
A két gyanúsított halálra ütlegelt és rugdosott egy fiatal füredi férfit a rendőrség szerint. Nem maradhatnak szabadlábon.
Hétfőn bírósági döntéssel tartóztatták le azt a két férfit, aki gyanú szerint szeptember 8-án agyonvert egy számukra ismeretlen személyt Badacsonyba, írja a police.hu.
A támadást egy parkolási vita előzte meg – az Index szerint az áldozat egy fiatal füredi borász volt, akinek az életébe került, hogy vitatkozni mert a társaság mellé autóval behajtó, tilosban leparkoló gyanúsítottakkal.
A 29 és 34 éves, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyanúsítottak az erőszak után menekülni próbáltak, de árokba hajtottak; a portál úgy tudja, a környéken dolgozó biztonságiak állították meg őket azzal, hogy könnygázt fújtak be autójukba. A két férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, már ki is hallgatták őket.