Kigyulladt egy busz a Szilágyi Erzsébet fasoron

Publikálás dátuma
2018.09.11. 09:45
Kép: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A 22 A jelzésű buszon egy kereszteződésben csaptak fel a lángok, a tűzesetben senki sem sérült meg.
Busz lángolt kedd reggel a II. kerületben: a tűz egy BKV-buszon keletkezett, amikor a jármű éppen a Szilágyi Erzsébet fasor és a Kútvölgyi lejtő találkozásánál járt. A buszsofőr a tűzoltók érkezése előtt eloltotta tüzet, amiben senki sem sérült meg – idézi az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményét.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere szerint a forgalmat sem kellett átszervezni a történtek miatt.
Szerző

Elfogták az erőszakkal gyanúsított afgán férfit

Publikálás dátuma
2018.09.11. 08:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 18 éves gyanúsított vonattal menekült Frankfurt felé, de még Ausztriában lekapcsolták.
Osztrák rendőrök kapták el Linzben azt a 18 éves afgán férfit, akit a BRFK azzal gyanúsít, hogy vasárnapra virradó éjjel szexuális aktusra kényszerített egy nőt az V. kerület egyik gyorséttermének mosdójában - sajtóértesülések szerint egy József Attila úti kebabozóban.
A Magyarországon oltalmazotti státusszal tartózkodó gyanúsított ügyében hatalmas volt a készültség - még a rendőrség is hajtóvadászatnak nevezte az akciót: európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, a rendőrség külön nyomozócsoportot hozott létre elfogására, és bruttó egymillió forintos díjat kínáltak a nyomravezetőnek. 
A gyanúsított tudhatta, hogy nem lehet maradása: külföldre, Németországba próbált menekülni, de nem járt sikerrel.  Hétfőn este Linz környékén osztrák rendőrök igazoltatták egy Frankfurtba tartó vonaton, majd elfogták a hatósági körözés alapján. Az afgán férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, a nyomravezetői díjat pedig visszavonta a budapesti rendőr-főkapitány. 
A Belügyminisztérium statisztikai adatai alapján tavaly 96 szexuális kényszerítés és 364 szexuális erőszak történt Magyarországon (ez csak a hivatalos adatbázis, hiszen az esetek többsége látens marad).

Körözést és ezzel járó nyomravezetői díjat ezek után is írhattak ki, de nincs tudomásunk arról, hogy a rendőrség bármelyik esetben is a mostanihoz hasonló nagyságú összeget ajánlott volna az információkért. 
Szerző
Frissítve: 2018.09.11. 08:44

Lakás lángolt a Józsefvárosban, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2018.09.11. 08:11
Képünk illusztrációAFP Fotó: Massoud Hossaini
Felhalmozott újságok égtek a Múzeum utcai bérház egyik ingatlanában, a tűzoltók egy sérültet és egy halottat is találtak a lakásban.
Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat keddre virradó éjszaka a VIII. kerületi Múzeum utcában. A lángok egy helyi bérház első emeleti ingatlanában csaptak fel összehordott újságkötegek és ruhadarabok égtek – jelentette a fővárosi katasztrófavédelem. 
 A tűzoltók egy sérült embert menekítettek ki a füstből, akihez mentőt hívtak –  további felderítés közben pedig egy halottat találtak. Hogy az áldozat a tűzeset következtében halt meg, arra a katasztrófavédelem közleménye nem tért ki. 
Szerző