Előfizetés

Szerszámot lopott két gyerek, a letartóztatásukra várnak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.11. 15:06

Fotó: police.hu
Két 16 éves fiú és 22 éves társuk tört be a gyanú szerint egy kecskeméti ház melléképületébe.
Egy 63 éves kecskeméti lakos tett feljelentést vasárnap: betörtek a háza melléképületébe, ahonnan kisgépeket és szerszámokat loptak el - írja honlapján a rendőrség. A kár 150 ezer forint.
A rendőrök térfigyelők és biztonsági kamerák felvételein akadtak a tettesek, három fiatal nyomára. Egyiküket, a 22 éves férfit pár órán belül elfogták, lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.
Társai, a két 16 éves fiú kedd hajnalban került a hatóságok kezére. Gyanúsítottként hallgatták ki a gyerekeket, majd intézkedtek őrizetbe vételükről.
A nyomozók mindhárom gyanúsított esetében előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Öt hektáron lángol a bozótos Nyírbogátnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.11. 14:54
Illusztráció
Fotó: Népszava
Erősítést várnak az oltáson dolgozó helyi tűzoltók.
Mintegy öt hektáron kapott lángra a száraz gaz és az aljnövényzet Nyírbogát külterületén kedd délután - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal megkezdték a lángok oltását. A helyszínre tartanak a mátészalkai hivatásos tűzoltók is.

TEK-esek fogták el a kámi lövöldözés gyanúsítottját (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.11. 10:12
A tőrbe csalt Fejér megyei vállalkozó szétlőtt autója
Fotó: police.hu
A 23 éves férfit emberölési kísérlettel gyanúsítják, a rendőrség szerint több lövéssel akart végezni egy vállalkozóval a Vas megyei Kám mellett.
Tizenkét órán belül elfogták a rendőrök a rendőrök azt férfit, aki gyanújuk szerint hétfőn több lövéssel próbált megölni egy Fejér megyei vállalkozót.
 Az esetről lapunk is beszámolt, a 112press.hu értesülései alapján. A portál úgy tudja, hogy a sértett, egy 62 éves bútorasztalos előre megbeszélt találkozóra ment a Vas megyei Kámra – egészen pontosan a 8-as főút melletti erdős területre –  hogy ott 80 kiló szarvasagancsot vásároljon, az útra pedig felesége is elkísérte.
A helyszínre érve a férfi kiszállt az autóból - ekkor egyből golyózápor fogadta, a bokorból tüzelő támadó vagy támadók fején és hátán is eltalálták, életveszélyesen megsebesítve Szétlőtték az autó ablakait is; a sértett felesége csak azért nem kapott találatot, mert a lövöldözés kezdetén lebukott a kesztyűtartó mögé.

A portál még több támadó jelenlétét valószínűsítette, de a kérdéseinkre hétfőn még nem válaszoló Vas megyei Rendőr-főkapitányság kedden már csak egy támadóról írt közleményében.
Bejelentésük szerint a 23 éves Vas megyei férfit a TEK kommandósai kapták el Meggyeskovácsi területén, és hamarosan letartóztatásba kerülhet. A TEK által közzétett felvételen látható, hogy gyanúsítottnál egy távcsöves vadászpuskát találtak.
A rendőrség úgy tudja, hogy a gyanúsított színleg szarvas agancsot akart eladni a vállalkozónak; a találkozót a Szemenye melletti erdőbe beszélte meg  – és régebbről ismerte áldozatát. Az agancs súly szerint ára kategóriánként,mérettől és állapottól függően is változik, de 80 kilónál már több százezer forintról beszélhetünk, így elképzelhető, hogy a támadó a pénzért akart ölni, azzal viszont nem számolt, hogy a sértett magával hozza feleségét is.